Lauantai 25.5.2019

Venäjälle toinen tyrmäysvoitto – Jatkopaikka käytännössä selviö

Luotu: 
19.6.2018 23:25
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Kisaisäntä Venäjälle povattiin jalkapallon MM-kisaennakoissa hyytymistä alkulohkoon, mikä tietysti oli perusteltuakin, kun harjoitusotteluissa oli mennyt mollivoittoisesti. Kisat Venäjä on aloittanut kuitenkin kahdella voitolla maalieron ollessa hämmästyttävä 8-1.

Avausottelussaan viime torstaina Moskovassa Venäjä murjoi Saudi-Arabian 5-0. Tiistaina Pietarissa vastus koveni, kun haastajana oli Mohamed Salahin tähdittämä Egypti. Silti Venäjä voitti 3-1.

Venäjä siirtyi johtoon heti ensimmäisen puoliajan alussa Egyptin Ahmed Fathyn omalla maalilla. Sen jälkeen Egyptin puolustus oli sekaisin ja varttia myöhemmin peli oli jo 3-0. Cristiano Ronaldon kanssa tasoihin maalipörssin kärkeen noussut Denis Tsherishev teki toisen maalin ja vahvan ottelun pelannut Artjom Dzjuba vastasi kolmannesta maalista.

Egypti yritti vielä. Mohamed Salah kavensi rangaistuspotkusta 1-3:een, mutta se olikin ainoa laukaus, jonka Egypti sai ottelussa Venäjän maalia kohti. Venäjä saa kaiken kunnian onnistuneesta puolustuspelistä.

Venäjällä juhlitaan täysin siemauksin. Jatkopaikkaa voi pitää varmana ja se saisikin sinettinsä keskiviikkona, jos Uruguay yltäisi Saudi-Arabiaa vastaan vähintään tasapeliin.

Jatkopaikallaan Venäjä on pelannut kunniansa. Neljännesvälierissä, joissa vastaan todennäköisesti tulee Espanja tai Portugali, voi sitten tulla pataan vaikka kunnolla.

Edellisen kerran Venäjä on edennyt arvoturnauksessa alkulohkostaan jatkoon 2008 EM-kisoissa, joissa ylsi välieriin saakka. MM-kisoissa Venäjä on viimeksi napannut alkulohkosta jatkopaikan 1986, jolloin Neuvostoliitto oli voimissaan ja avauksessa oli useita Kiovan Dynamon ukrainalaispelaajia. Noutaja tuli 1986 MM-kisoissa Neuvostoliitolle neljännesvälierien 3-4 -tappiossa Belgialle.

Egypti saanee matkata kotiin jo alkusarjan jälkeen. Joukkueen esitykset olivat Uruguayta ja Venäjää vastaan pettymyksiä. Salah oli tosin sivussa Uruguay-ottelusta.

Lohdutukseksi Egypti voi vielä yrittää voittoa Saudi-Arabiasta. Egypti ei ole koskaan voittanut yhtään MM-kisapeliä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: