Tiistai 21.5.2019

Sopimus julki: Formulat pysyvät MTV:llä

Luotu: 
20.6.2018 12:21
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

MTV Oy tiedotti keskiviikkona tehneensä jatkosopimuksen F1-kisojen televisioinnista Suomessa. Uusi sopimus on kolmevuotinen, joten MTV:n kanavat näyttävät F1-kisoja ainakin vuoteen 2021 saakka.

– MTV on ollut F1:n läheinen kumppani jo 1980-luvulta. Nyt tekemämme jatkosopimus on erittäin merkittävä, ja olemme siitä hyvin tyytyväisiä. F1 on C Moren tarjonnan suosituin kivijalka, ja on ilo kehittää sekä lajia että tarjontaamme edelleen, toteaa MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund.

Formula ykkösten mediaoikeuksien johtaja Ian Holmes toteaa olevansa erittäin tyytyväinen kolmen vuoden jatkosopimukseen MTV:n kanssa.

– MTV on pitkäaikainen yhteistyökumppanimme, jolla on vakiintunein asema suomalaisella mediakentällä. MTV kykenee tarjoamaan sisältöä erittäin kattavasti ja erilaisilla alustoilla, ja heidän tuotantonsa on ensiluokkaista. Pyrimme omalta osaltamme auttamaan sisältöjen kehittämisessä houkutellaksemme yhä uusia katsojia formuloiden pariin – unohtamatta jo olemassa olevia suomalaisfaneja, jotka kuuluvat maailman asiantuntevimpiin, Holmes kertoo.

MTV on näyttänyt F1-kisoja yksinoikeudella Suomessa vuodesta 1994. Vuodesta 2007 lähtien suoria F1-lähetyksiä on näytetty vain MTV:n maksukanavilla muutamaa yksittäistä kisaa lukuun ottamatta.

F1-oikeuksia havittelivat Suomessa muutkin tv-yhtiöt. MTV halusi pitää F1-brändistä kuitenkin kiinni.

MTV:n ympärillä on viime viikkoina riittänyt huhuja. Puhutaan, että Telia olisi ostamassa MTV:n yhtiön nykyiseltä omistajalta Bonnierilta. Kauppoja ei ole kuitenkaan vahvistettu.

Televisiobisnes on ollut viime vuosina murroksessa. Tv:tä katsellaan yhä enemmän mobiililaitteilla, joten ei ole sinänsä ole yllättävää, että Telia on hankkinut itselleen SM-liigan tv-oikeudet.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: