Lauantai 25.5.2019

Cristiano Ronaldo tiputti Afrikan mestarin jatkosta

Luotu: 
20.6.2018 17:11
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Euroopan mestari Portugali otti jalkapallon MM-kisoissa avausvoittonsa kukistettuaan Afrikan mestarin Marokon 1-0. Ratkaisijana kunnostautui tuttu mies, Cristiano Ronaldo. Voittomaalin ”Rolle” viimeisteli jo 4. minuutilla.

Portugali keskittyi johtomaalinsa jälkeen puolustamiseen ja sinnikäs Marokko jaksoi yrittää. Muutaman vaarallisen paikan joukkue sai rakennettua, mutta sihti oli yhtä pielessä kuin joukkueen avausottelussa Irania vastaan. Senkin ottelun Marokko hävisi 0-1 tehtyään yliajalla oman maalin.

Afrikan mestari Marokkoa povattiin MM-kisojen yllättäjäksi, mutta Portugali-tappio varmisti joukkueen kotimatkan jo alkusarjan jälkeen. Ennen paluutaan kotiin Marokko pelaa vielä naapurimaataan Espanjaa vastaan.

Marokko voi katsella peiliin. Joukkueen hyökkäyspeli on ollut yritteliästä, mutta viimeistely onnetonta. Kahden ottelun jälkeen maalitili näyttää nollaa.

Avausottelussaan Espanjan kanssa 3-3 -tasapelin pelannut Portugali pelaa viimeisen alkusarjaottelunsa Irania vastaan. Jos Portugali sen ottelun häviäisi, saattaisi joukkueen tie päättyä alkusarjaan.

Ronaldo johtaa MM-kisojen maalipörssiä neljällä osumallaan. Neljättä MM-turnaustaan pelaava Ronaldo on tehnyt MM-kisoissa yhteensä seitsemän maalia. Kolmessa aiemmassa MM-turnauksessa hän osui 2006 Irania, 2010 Pohjois-Koreaa ja 2014 Ghanaa vastaan.

Ronaldon uran maalimääriä ajatellessa hänen MM-kisamaaliensa määrä on yllättävän pieni.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit