Lauantai 25.5.2019

Ranska varmisti jo jatkopaikkansa – Peru laulukuoroon

Luotu: 
21.6.2018 20:02
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Jalkapallon MM-kisojen C-lohkossa ratkesi jatkopaikka jo toisella kierroksella, kun Ranska otti torstaina 1-0 -voiton Perusta. Tappio tiesi Perulle taipaleen katkeamista alkusarjaan, vaikka joukkueella on vielä ottelu Australiaa vastaan jäljellä.

Kylian Mbappe viimeisteli Ranskan voittomaalin 34. minuutilla. Sen jälkeen Ranska peruutteli ja keskittyi varjelemaan maaliaan. Puolustuspeli oli ranskalaisilla laadukasta ja Peru oli neuvoton.

Ranska oli avausottelussaan voittanut Australian 2-1. Kuusi pistettä riittää joukkueelle jatkoon ja tasapelikin ensi tiistain Tanska-ottelusta lohkovoittoon.

Tanska ja Australia pelasivat torstain aiemmassa ottelussa 1-1 -tasapelin. Vahvasti aloittanut Tanska siirtyi 7. minuutilla johtoon Christian Eriksenin komealla maalilla, mutta Australia pääsi peliin mukaan. Mile Jedinak tasoitti rangaistuspotkusta 1-1:een.

Australia oli lähellä voittomaaliakin. Tanska voi olla tasatulokseen tyytyväinen.

Ranska-ottelusta Tanska tarvitsisi tasapelin jatkopaikkansa varmistamiseen. Australia tarvitsisi jatkoon päästäkseen voiton Perusta ja Tanskan pitäisi myös hävitä Ranskalle.

Peru matkaa ensi viikolla takaisin Etelä-Amerikkaan. Joukkue on hävinnyt sekä Tanskalle että Ranskalle 0-1, joten tie nousee pystyyn.

Peru on esittänyt yritteliästä hyökkäyspeliä, mutta kuti on jäänyt piippuun. Perun joukkuetta voi verrata myöskin maaleitta jääneeseen ja jatkosta jo pudonneeseen sinänsä taitavaan Marokon joukkueeseen.

Peru on MM-kisoissa mukana ensi kertaa 36 vuoteen. Venäjälle on matkannut valtava määrä perulaisfaneja, joiden kisahuuma on oman joukkueen tehottomuuden takia lässähtänyt.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: