Perjantai 22.2.2019

Pekka Rinne NHL:n paras maalivahti – Seurasi Kiprusoffin ja Raskin jalanjälkiä

Jaa artikkeli:
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

Nashville Predatorsin Pekka Rinne on valittu NHL:n parhaaksi maalivahdiksi. Rinne pokkasi parhaalle maalivahdille jaettavan palkinnon, Vezina Trophyn, keskiviikkona Las Vegasissa.

Rinne valittiin NHL:n parhaaksi maalivahdiksi kolmantena suomalaisena. Ennen Rinnettä palkintoa ovat pitäneet suomalaisista hallussaan Miikka Kiprusoff (2006) ja Tuukka Rask (2014).

- Uskoin, että minulla oli hyvät mahdollisuudet voittaa. Ei sitä halua myöntää, mutta olihan se asia tuolla takaraivossa. Tämä on erityinen hetki ja erityinen palkinto, Rinne iloitsi Nashvillen verkkosivuilla.

Rinne, 35, teki NHL-debyyttinsä kaudella 2005-06 siirryttyään Pohjois-Amerikkaan Oulun Kärpistä. Nashvillen ykkösvahdin paikan hän nappasi 2008-09.

Rinne on ollut kolmen Vezina-finalistin joukossa kolme kertaa aikaisemmin. Hän sijoittui äänestyksessä kakkoseksi 2011 sekä 2015 ja kolmanneksi 2012.

- Valehtelisin jos kieltäisin, etteikö tämä tunnu hyvältä. Kuka tietää, tämä saattaa olla viimeinen kertani täällä Vegasissa (NHL:n palkintogaalassa). Olen ollut (palkintogaalassa) neljä kertaa, joten tuntuu todella hyvältä voittaa, Rinne jatkoi.

Vezina Trophysta äänestävät 31 NHL-seuran General Managerit. Rinteen ykkössija oli selvä. Hän oli 22 GM:n papereissa NHL:n paras maalivahti.

Kaksi muuta finalistia olivat Winnipeg Jetsin Connor Hellebuyck ja Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevski.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: