Keskiviikko 20.2.2019

Susijengi voitti Tallinnassa kokeilujoukkueella

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.6.2018 23:38
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi päihitti torstaina Tallinnan Saku Suurhallissa pelatussa harjoitusottelussa Viron pistein 76-69. Voittoon Susijengi kiri jatkoajalla.

Suomi pelasi Tallinnassa kokeilujoukkueella. Lauri Markkasta, Petteri Koposta ja Sasu Salinia ei nähty tositoimissa.

Tehokkaimmat susijengiläiset löytyivät kokeneemmasta kaartista. Shawn Huff heitti 12 pistettä, Mikko Koivisto nakutteli kymmenen pistettä, kuten myös Matti Nuutinen (10/4) ja tupla-tuplan saalistanut Carl Lindbom (10/8).

Fiifi Aidoo (10/4) pelasi hyvin puolustuksessa tuttuun tapaansa, Hän säväytti myös ajoillaan ja hyppyheitollaan.

– Alku ja kolmas jakso olivat korinteollisesti nihkeitä. Puolustuksessa koko toinen puoliaika pelattiin ihan hyvin. Sillä puolustuksella me loppujen lopuksi väsytettiin Viro. Toki tarvittiin vähän onneakin siihen loppuun, että päästiin jatkoajalle, jolla sitten olimme selkeästi parempia, Susijengin valmentaja Mikko Larkas kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomen puolustuspelin onnistumisesta kertoo, että Viron heittoprosentit jäivät maltillisiksi. Virolaiset heittivät kotihallissaan kakkoset 16/49 (32%) ja kolmoset 8/24 (33%).

– Huomasi, että oli kesän ensimmäinen peli. Vähän hakemista molemmissa päissä kenttää. Meillä oli kokoonpano, jolla ei ole pelattu hirveästi yhdessä, niin se ehkä näkyi, mutta sitten kun löydettiin toimivat viisikot, niin päästiin rinnalle ja ohitse, kokenut Mikko Koivisto analysoi.

Suomi kohtaa Viron uudelleen ensi maanantaina Helsingissä Hartwall-areenalla. Tosipaikka on sitten ensi viikon perjantaina, kun MM-karsinnoissa vastaan tulee Pardubicessa Tshekki. Maanantaina 2. heinäkuuta Suomi kohtaa MM-karsinnassa Helsingissä loppuunmyydyllä Hartwall-areenalla Islannin.

Suomi tarvitsisi voitot sekä Tshekistä että Islannista unelmoidakseen vielä paikasta Kiinassa 2019 pelattavaan MM-turnaukseen. Susijengille takaisku on, etteivät Tuukka Kotti ja Erik Murphy ole pelikunnossa, mutta Markkanen, Koponen ja Salin pääsevät nyt tositoimiin.

Jaa artikkeli: