Keskiviikko 20.2.2019

Perjantain draamaa: Neymarin voitonitku ja kosovolaisten voitto serbeistä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.6.2018 23:47
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
    Voitto itketti Neymaria
|

Jalkapallon MM-kisojen mestarisuosikkeihin lukeutuva Brasilia joutui koville perjantaina Costa Rican kanssa. Vasta yliajalla Brasilia pääsi piinasta voitettuaan Philippe Coutinhon sekä Neymarin maaleilla 2-0.

Neymar oli aiemmin yrittänyt filmata rankkarin. Videotuomarointi oli jälleen paikallaan ja tapaus todettiin kalasteluksi. Hipaisustahan Neymar kaatui.

Draamaa riitti pelin päätyttyäkin. Neymarille peli oli niin tunteikas, että supertähti puhkesi itkuun.

On vielä mahdollista, että Neymar vuodattaisi MM-kisoissa surunkyyneliäkin. Brasilialla on koossa neljä pistettä pelattuaan aiemmin 1-1 -tasapelin Sveitsin kanssa, eikä brasilialaisten jatkopaikka ole vielä varmistunut.

Lauantaina Sveitsi voitti Serbian 2-1 ja nousi Brasilian kanssa tasoihin neljään pisteeseen. Serbia oli johtanut Aleksander Mitrovicin aikaisella maalilla 1-0, mutta Granit Xhaka tasoitti 1-1:een ja aivan ottelun lopussa Xherdan Shaqiri teki Sveitsin voittomaalin.

Jugoslavian historia näytti serbeille ironista puoltaan. Xhaka ja Shaqiri ovat molemmat kosovolaistaustaisia pelaajia.

Serbialla on yhä mahdollisuudet jatkopaikkaan. Se heltiäisi, jos joukkue ensi keskiviikkona kaataisi Brasilian. Tappio todennäköisesti pudottaisi Brasilian jatkosta, koska Sveitsille riittää jatkopaikan varmistamiseksi Costa Rica-ottelusta tasapelikin.

Juhannusaattona vietiin päätökseen myös D-lohkon toinen kierros. ”Sympaattinen” Islanti palautettiin tylysti arkeen Nigerian voitettua 2-0.

Ahmed Musa teki Nigerialle kaksi hienoa maalia. Islannin Gylfi Sigurdsson tyri lopussa rangaistuspotkun.

Islannin tappio oli helpottava tulos Argentiinalle, joka menisi jatkoon, jos voittaisi Nigerian, eikä Islanti voittaisi Kroatiaa. Argentiina hävisi torstaina Kroatialle surkealla esityksellä 0-3, mutta Messin ja kumppanien turnaus voi saada vielä käänteen.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: