Keskiviikko 20.2.2019

Hurjaa draamaa – Saksa pelastui viime hetkellä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.6.2018 23:07
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Saksa on vuosien varrella todistanut, ettei jalkapallo-ottelu ole ohi ennen kuin se todellakin on ohi. Historia toisti itseään lauantaina Sotshissa, missä Saksa voitti Toni Kroosin viime hetken vapaapotkumaalilla Ruotsin 2-1.

Avausottelussaan Meksikolle Saksa oli ottelussa käytännössä pakkovoiton edessä. Saksalaistuska kasvoi, kun puolustamiseen keskittynyt Ruotsi siirtyi ensimmäisellä puoliajalla johtoon Ola Toivosen tekemällä vastahyökkäysmaalilla.

Marco Reus tasoitti heti toisen puoliajan alussa 1-1:een. Sen jälkeen Saksa yritti sinnikkäästi, mutta Ruotsi kesti. Maalivahti Robin Olsen esitti varsinaisen peliajan täyttyessä todellisen paraatitorjunnan.

Oman lusikkansa soppaan laittoi Saksan Jerome Boateng, joka 82. minuutilla otti toisen keltaisen korttinsa ja joutui suihkuun. Vajaalukuisenakin Saksan oli pakko hyökätä, koska tasapelillä jatkopaikka ei olisi ollut enää omissa käsissä.

Jatkoajan viidennellä minuutilla Toni Kroos sitten osui. Hänen huikea maalinsa jää varmasti jalkapallohistoriaan. Ruotsalaiset olivat epäuskoisia.

Voitollaan Saksa onkin vahvoilla jatkopaikan suhteen. Se tarvitsee toki useamman maalin voiton Etelä-Koreasta, mutta se ei liene vaikeaa.

Ruotsillakin on toivoa. Joukkueen pitää viimeisessä ottelussaan voittaa Meksiko useammalla maalilla.

Päivän aiemmassa F-lohkon ottelussa Meksiko voitti Etelä-Korean 2-1. Kun Saksa voittikin Ruotsin, on Etelä-Korealla yhä teoreettinen mahdollisuus jatkoon, mutta se vaatisi voittoa Saksasta useammalla maalilla.

Meksikolle riittää Ruotsi-ottelusta lohkovoittoon tasapelikin. Olisi Meksikolta aikamoinen sukellus, jos joukkue kahden voiton jälkeen vielä jatkosta putoaisi.

Lauantaina pelattiin myös G-lohkossa. Belgia, yksi kisojen mestarisuosikeista, murjoi Tunisian 5-2. Belgian tähtipelaajat Eden Hazard ja Romelu Lukaku tekivät kaksi maalia mieheen.

Jos Englanti sunnuntaina voittaa Panaman, ovat Englanti ja Belgia varmasti jatkossa ja Tunisia sekä Panama saavat lähteä kotiin. Hyvin todennäköisesti näin tulee käymäänkin.

Belgia on kahdessa ottelussa tehnyt jo kahdeksan maalia. Panama ja Tunisia toki eivät ole turnauksen kovimpia mittareita, mutta belgialaisten alku on ollut väkevä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: