Lauantai 25.5.2019

Surkean Puolan tie nousi pystyyn

Luotu: 
24.6.2018 23:13
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Jalkapallon MM-kisoihin suurin odotuksin lähtenyt Puola saa matkustaa Venäjältä kotiinsa jo alkusarjan jälkeen. Puolan putoaminen varmistui jatkopeleistä jo toisen ottelun jälkeen joukkueen hävittyä sunnuntaina Kolumbialle 0-3. Avausottelussaan Puola oli taipunut Senegalille 1-2.

Kolumbia siirtyi johtoon 40. minuutilla, kun vapaaksi unohdettu Yerry Mina puski joukkueen johtoon. Puolan puolustus oli hätää kärsimässä myös toisella puoliajalla. Radamel Falcao ja Juan Cuadrado onnistuivat kasvattamaan kolumbialaisten voittolukemia.

Puolan puolustuspeli oli heikkoa sekä Senegalia että Kolumbiaa vastaan. Kolumbia-ottelussa tökki pahasti myös puolalaisten hyökkäyspeli. Maalintekopaikat jäivät Puolalla vähiin ja tähtipelaaja Robert Lewandowskikaan ei onnistunut loistopaikastaan kolumbialaisvahti David Ospinan intouduttua paraatitorjuntaan.

Puolassa pettymys on valtava. Edellisessä EM-turnauksessa 2016 Puola oli edennyt puolivälieriin, joissa tipahti Portugalia vastaan rankkarikisassa. 2018 MM-kisoissa Puolan odotettiin palaavan 1970- ja 80-luvun huippuvuosiinsa, jolloin maa voitti MM-pronssia, mutta suuraikojen paluu saakin yhä odottaa. Sen sai myös todeta katsomossa istunut Puolan menneiden aikojen suurpelaaja Zbigniew Boniek.

Kolumbialaisfanit, joita Venäjällä on paikalla paljon, voivat juhlia muutaman päivän. Tosipaikka on jälleen torstaina, kun vastaan tulee Senegal, jolle riittäisi jatkopaikkaan tasapelikin.

Senegal ja Japani pelasivat sunnuntaina hienossa jännitysnäytelmässä 2-2 -tasapelin. Molemmat nousivat neljään pisteeseen. Kolumbialla on pisteitä kolme.

Japanille riittäisi torstain Puola-ottelusta jatkopaikkaan tasapeli. Puolan kahta ongelmallista ottelua ajatellessa voi Japanin jatkomahdollisuuksia pitää vahvoina.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit