Sunnuntai 26.5.2019

Englanti selätti karmean rankkaripeikkonsa

Luotu: 
4.7.2018 00:15
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Englannille oli vähällä käydä köpelösti jalkapallon MM-kisojen neljännesvälieräottelussa Kolumbiaa vastaan. Englanti menetti johtonsa varsinaisella peliajalla viime hetkillä ja rankkarikisassakin englantilaiset ajautuivat tappioasemaan. Kolumbian Mateus Uribe ja Carlos Bacca kuitenkin epäonnistuivat rankkareissaan ja Englanti eteni puolivälieriin.

Itse ottelu ei muuten ollut mikään klassikko. Yleisölle tarjottiin rumia otteita ja rikkonaista peliä. Kolumbialaiset kävivät ylikierroksilla, mutta välttivät sentään punaisia kortteja.

Harry Kane maalasi Englannin 57. minuutilla rankkarista johtoon. Kolumbia sai parhaat tilanteensa vasta yliajalla ja Jerry Mina tasoitti kulmapotkutilanteesta lisäajan kolmannella minuutilla. Englannille se oli shokki, sillä joukkue ja sen fanit näyttivät jo uskovan voittoon pelin oltua pitkään Englannin kontrollissa.

Rankkareissa Kolumbian David Ospina torjui Jordan Hendersonin vedon. Sen jälkeen Uribe veti ylärimaan ja Jordan Pickford torjui Baccan laukauken. Eric Dierin onnistunut rankkari ratkaisi voiton Englannille.

Englanti voitti rankkarikisan ensi kertaa MM-kisoissa. Muistoissa sateisella ja sumuisella saarella ovat katkerat rankkaritappiot 1990 välierästä saksalasille, 1998 neljännesvälierästä argentiinalaisille ja 2006 puolivälierästä portugalilaisille.

EM-kisoissa Englanti oli voittanut rankkarikisan 1996 kotikisojensa puolivälieräottelussa Espanjaa vastaan. 2004 Englanti hävisi rankkareissa puolivälierissä Portugalille ja 2012 Italialle.

Englannin turnaus jatkuu puolivälieräottelulla lauantaina. Kello 17 Samarassa alkavassa ottelussa Englanti kohtaa Ruotsin. Ottelun voittaja etenee välieräotteluun Venäjä-Kroatia -ottelun voittajaa vastaan.

Kolumbia pelasi kelvollisen turnauksen, kuten teki 2014 MM-kisoissa, joissa eteni puolivälieriin. Kolumbia voi aina spekuloida, miten olisi käynyt, jos 2014 MM-kisojen maalikuningas James Rodriguez olisi ollut Englanti-ottelussa pelikuntoinen.

Jalkapallon MM-kisojen puolivälierät:

6.7. Ranska - Uruguay 17.00
6.7. Brasilia - Belgia 21.00
7.7. Ruotsi - Englanti 17.00
7.7. Venäjä - Kroatia 21.00

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: