Keskiviikko 20.2.2019

Ranska komealla esityksellä välieriin – Uruguaylla ei jakoa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.7.2018 19:18
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Ranska näytti Uruguaylle kaapin paikan jalkapallon MM-kisojen puolivälieräottelussa. Ranska voitti suvereenilla esityksellä 2-0.

Raphael Varane puski Ranskan avausmaalin 40. minuutilla. Antoine Griezmann keskitti vapaapotkun ja Varane ehti palloon ennen uruguaylaisia.

Toinen Ranskan maali meni Uruguayn maalivahdin Fernando Musleran piikkiin. Hän hörppi Griezmannin laukauksen käsistään omiin. Maali merkittiin Griezmannille.

Ranskan puolustus pelasi vakuuttavasti. Uruguaylla oli vain yksi vaarallisempi paikka.

Ranska myös piti palloa 62 prosenttisesti. Johtoasemassakaan Ranska ei tyytynyt kyttäilemään, eikä siten ottanut riskiä, että pelin kontrollointi olisi siirtynyt Uruguaylle.

Tietysti Uruguyalle jää jossiteltavaa, ettei joukkueen tähtihyökkääjä Edinson Cavani ollut pelikunnossa. Kaksi maalia neljännesvälierässä Portugalia vastaan tehnyt Cavani ei pystynyt pelaamaan pohjevamman takia. Mutta Ranskan esitystä arvioidessa Cavanikaan tuskin olisi muuttanut ottelun kulkua.

Uruguaylle pettymys on kova, mutta joukkue voi olla turnauksestaan ylpeä. Uruguay selvisi alkulohkostaan jatkoon kolmansissa perättäisissä MM-kisoissa. Kahdeksan parhaan joukossa Uruguay on ollut vuoden 1970 jälkeen vain 2010 kisoissa, joissa sijoittui neljänneksi.

Ranskan välieräpaikkaa ei voi pitää yllätyksenä. Ranskan uusi huippufutissukupolvi alkaa olla parhaassa iässään. Valmentaja Didier Deschamps on luonut tähdistään yhtenäisen joukkueen, jossa Karim Benzemata ei tarvita.

Edellisissä MM-kisoissa 2014 Ranska hyytyi puolivälieriin hävittyään Saksalle 0-1. EM-kotikisoissaan 2016 Ranska hävisi loppuottelussa Portugalille jatkoajalla. Trendi on ollut nouseva.

Ranska on voittanut MM-kultaa 1998 sekä MM-hopeaa 2006, jolloin Zinedine Zidane oli joukkueen tähti. EM-kultaa Ranska voitti Michel Platinin aikana 1984 sekä Zidanen aikana 2000.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: