Keskiviikko 20.2.2019

Belgia päätti Brasilian ja Neymarin turnauksen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.7.2018 23:21
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Brasilian osalta jalkapallon MM-turnaus päättyi puolivälieriin. Siitä piti huolen Belgia, joka voitti brasilialaiset puolivälieräottelussa 2-1.

Brasilialle ensimmäinen puoliaika oli shokeeraava. Ensin Fernandinho puski kulmapotkutilanteesta 13. minuutilla omiin ja Belgia siirtyi johtoon. Toisen Belgian maalin ampui 31. minuutilla Kevin De Bruyne taitavalla suorituksella takanurkkaan jättäen Brasilian puolustuksen kakkoseksi.

Toisella puoliajalla Brasilia teki hyviä taktisia vaihtoja ja laittoi Belgian puolustuksen yhä ahtaammalle. 76. minuutilla Renato Augusto puskikin kavennusmaalin.

Ottelun lopussa Neymar oli todella lähellä tasoitusmaalia, mutta Thibaut Courtoisin huipputorjunta pelasti Belgialle voiton.

Turnauksessa filmauksista syytetty Neymar ei itkenyt heti pelin jälkeen. Hän katseli vain apaattisena ympärilleen.

Belgia on ensi kertaa MM-turnauksen tai arvoturnauksen välierävaiheessa sitten 1986 MM-kisojen, jolloin Belgian jalkapallo eli edellistä kulta-aikaansa. Tuolloin vain kaksi Belgian tämän vuoden MM-kisapelaajaa oli syntynyt molempien oltua vaippaiässä.

Brasilialle tappio oli katkera, vaikka kovalle joukkue maa hävisi ja tappio oli tällä kerralla kunniakas toisin kuin neljä vuotta sitten kotikisoissa, jolloin Saksan voitti 7-1. Viiden MM-kullan Brasiliassa vain mestaruudet kuitenkin kelpaavat.

Brasilia voitti MM-kullan viimeksi 2002, jolloin Ronaldo oli huipulla. 2006 Brasilian voitti puolivälierissä Ranska, 2010 Hollanti ja 2014 välierissä siis Saksa.

Belgian kultainen sukupolvi kohtaa tiistaina Pietarissa pelattavassa välieräottelussa Ranskan. Kahden naapuruksen kohtaaminen lienee ainakin Belgiassa vuosikymmenen suurin urheilutapahtuma.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Heikki Rosti

Kun Belgialla 110miljoonan e:n Kevin de Bruyne ja Brasilialla 150 miljoonan e:n Neymar niin tasaista sen pitikin olla ,vain maalivahti Courtoisin huipputorjunta pelasti Belgian jatkoajalta.Näissä peleissä maalivahti on puoli joukkuetta.Toivomme huipputorjujalle vain lisää tiukkoja otteluita.

Jukka Mikkola

Belgian voitto ei ollut yllätys. Suosikkijoukkueeni Brasilian pallotaitureilta puuttui ihme kyllä viimeistelykyky. Pelissä heillä oli muutama maalipaikka, joista Messi tai Ronaldo olisivat todennäköisesti tehneet maalin.
Belgian lähes kaksimetrinen maalivahti tulee olemaan isolla ulottuvuudellaan ”kova kanto kaskessa” ranskalaisille.