Maanantai 18.2.2019

Englannin unelma yhä lähempänä – Ruotsilla ei ollut jakoa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.7.2018 19:41
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Englanti pelaa jalkapallon arvoturnauksen välierissä 22 vuoden tauon jälkeen voitettuaan Samarassa lauantaina pelatussa MM-puolivälieräottelussa Ruotsin 2-0. MM-kisojen aiemmissa otteluissaan pirteästi esiintynyt Ruotsi oli Englantia vastaan ehdoton pettymys.

Englanti siirtyi johtoon 30. minuutilla. Ashley Young tarjoili kulmapotkun, josta Harry Maguire puski sisään. Ruotsin puolustus ei onnistunut pitämään Maguirea aisoissa.

Englanti loi useampia paikkoja johtomaalinsa jälkeen. Tauolle Ruotsi selvisi 0-1 -tappioasemassa.

Toisella puoliajalla Dele Alli puski 50. minuutilla Englannin toisen maalin. Ruotsin tilanteet jäivät vähiin. Lähimmäksi maalintekoa pääsi Marcus Berg, mutta Englannin maalivahti Jordan Pickford torjui upeasti.

Englannilla oli loppuvihellyksen jälkeen aihetta tuuletteluun. Edellisen kerran Englanti on nähty MM-kisojen välierissä 1990, jolloin se hävisi Länsi-Saksalle rankkarikilpailussa.

EM-kisoissa Englanti oli viimeksi välierissä 1996. Silloinkin Saksa vei rankkarikilpailussa voiton.

Englannin valmentaja Gareth Southgate on palauttanut jo englantilaisen maajoukkuejalkapalloilun ylpeyden. Vaikka Englanti ei finaaliin pääsisikään, on välieräpaikka MM-kisoista enemmän kuin surkeasta säästään tunnetulla kylmällä saarella osattiin odottaa.

Ruotsi ylitti puolivälieräpaikallaan jo odotukset. Ruotsi onnistui kaatamaan alkulohkossaan Etelä-Korean ja Meksikon sekä neljännesvälieräottelussa Sveitsin.

Englanti-ottelu oli Ruotsilta MM-kisojen heikoin esitys. Englannin vahvasta otteesta ei tietenkään voi ottaa mitään pois. Englanti teki Ruotsin aseettomaksi.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: