Lauantai 23.2.2019

Kroatia rankkareilla välieriin – Venäjä taisteli upeasti

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.7.2018 00:25
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Jalkapallon MM-kisaisäntä Venäjä putosi jatkosta puolivälierissä hävittyään Sotshissa Kroatialle rangaistuspotkukilpailun päätteeksi. Jatkoajan jälkeen tilanne oli 2-2.

Venäjä taisteli upeasti. Kisaisäntä ansaitsee kaiken kunnian varsinkin sen jälkeen, kun sen arvioitiin jäävän kisoissaan alkulohkoon.

Venäjän siirtyi johtoon 31. minuutilla. Turnaukseen hienoihin yllättäjäpelaajiin lukeutuva Denis Tsherishev pommitti yllättävän laukauksen, jonka torjumiseen Kroatian erinomaisella maalivahdilla Danijel Subasicilla ei ollut mitään mahdollisuuksia.

Kroatian tasoitus nähtiin 39. minuutilla. Mario Mandzukic syötti Andrej Kramaricin vapaaseen paikkaan ja tämä puski sisään. Venäjän puolustus oli kuutamolla.

Ottelu eteni 1-1 -numeroissa jatkoajalle. Domagoj Vida maalasi Kroatian johtoon, mutta Venäjä nousi kuin nousikin tasoihin brasilialaispelaaja Mario Fernandesin maalilla.

Oli kohtalon ivaa, että Fernandes epäonnistui rankkarikisassa. Hän veti tökerösti ohi.

Subasic torjui Fjodor Smolovin yrityksen. Venäjän maalivahti Igor Akinfejev torjui Mateo Kovacicin vedon.

Venäjä oli neljännesvälierissä voittanut rankkarikisassa Espanjan. Toista kertaa se ei rankkarikisassa enää onnistunut.

Kroatia puolestaan voitti jo MM-turnauksessa jo toisen rankkarikisansa. Neljännesvälieräottelussa Kroatia oli voittanut rankkareilla Tanskan.

Venäjä kaatui saappaat jalassa ja voi olla esityksestään ylpeä. Venäjän jalkapallo on tällä vuosikymmenellä ollut alamaissa, mutta kunnia on nyt palautettu. Omiaan armotta ruoskineet venäläismedia ja maan jalkapallofanit ovat äityneet kehumaan maajoukkuettaan, eikä suinkaan syyttä.

Kroatia pelaa MM-kisojen välierissä toista kertaa. Edellisen kerran se ylsi välierävaiheeseen 1998, jolloin voitti pronssia. Entinen Jugoslavia ylsi MM-tasolla neljän joukkoon 1930 ja 1962.

MM-futiksen välierät pelataan tiistaina ja keskiviikkona klo 21. Tiistaina Pietarissa kohtaavat Ranska ja Belgia. Keskiviikkona Moskovassa kohtaavat Englanti ja Kroatia.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit