Torstai 23.5.2019

Cristiano Ronaldo jätti Real Madridin

Luotu: 
10.7.2018 18:54
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Real Madrid vahvisti tiistaina, ettei Cristiano Ronaldo jatka seurassa. Ronaldo, 33, siirtyy Juventukseen.

Ronaldon lähtöä Realista osattiin odottaa. Hän vihjaili toukokuun lopulla voitokkaan Mestareiden liigan finaalin jälkeen, että saattaisi vaihtaa maisemia.

Juventus-huhut kävivät kuumina jo viime viikolla. Ronaldolla oli aikaa viimeistellä sopimustaan, kun Portugali oli MM-kisojen neljännesvälierissä hävinnyt Uruguaylle.

Real Madridille siirto lienee järkevä. Joukkue on ollut liikaakin Ronaldon varassa. Zinedine Zidanen päätettyä jättää päävalmentajahomma oli aika selvää, että joukkueen rakenteeseenkin tulisi muutoksia.

Espanjan päävalmentajan paikalta potkut kaksi päivää ennen MM-kisoja Real Madrid-sopimuksensa takia saanut Realin uusi päävalmentaja Julen Lopetegui haluaa uusia joukkuetta. Iäkkäämpi 33-vuotias Ronaldo ei sopinut enää Lopegetuin suunnitelmiin.

Ronaldo on huippufutaajaksi vanha, mutta hän itse ilmoittaa olevansa 23-vuotiaan kunnossa. Juventuksessa hän voi kasvattaa ansioluetteloaan Italian mestaruuksilla. Mestareiden liigan Ronaldo on voittanut Manchester Unitedissa kerran ja Real Madridissa neljästi, mutta voisi tehdä saman tempun vielä Juventuksessakin.

Pelejä Portugalin maajoukkueessakaan Ronaldo ei ole lopettamassa. Kaksi vuotta sitten tuli EM-kultaa ja 37-vuotiaana hän saattaisi tavoitella maailmanmestaruutta vielä Qatarin kisoissa. Ronaldon nykykuntoa ajatellen ainakin kisoihin osallistuminen olisi realistista.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: