Keskiviikko 20.2.2019

Ranska pelaa jalkapallon MM-finaalissa – Belgia maaleitta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.7.2018 23:18
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Ranska on saavuttanut historiansa kolmannen jalkapallon MM-finaalipaikkansa. Välieräottelussa tiistaina Pietarissa Ranska voitti Belgian 1-0.

Belgia piti enemmän palloa, mutta taktisesti Ranska ei ollut alakynnessä. Ratkaisu nähtiin 51. minuutilla. Antoine Griezmann antoi kulmapotkun, jonka Samuel Umtiti puski sisään.

Umtiti oli yllättävä maalintekijä. Välierien ennusmerkki voikin tietää Ranskalle hyvää finaalia varten.

Vuonna 1998 Lilian Thuram teki kaksi maalia välieräottelussa Kroatiaa vastaan. Thuram ei varsinaisesti ollut maalitykki, kuten ei ollut Umtitikaan.

Jos ennusmerkkiä haetaan vielä Espanjan leiristä, niin 2010 MM-välieräottelussa Espanjan voittomaalin teki Saksaa vastaan varsin harvinainen maalintekijä Carles Puyol. Espanjan eteni sitten mestaruuteen saakka.

Belgia pelasi ihan kelpo ottelun, mutta Ranska puolusti todella hyvin. Ranska tavallaan jäädytti huipputaitavan Belgian joukkueen ja Ranskan maalivahti Hugo Lloris huolehti lopusta.

Belgialle välierätappio on iso pettymys, koska kultaisen sukupolven joukkueella olisi ollut realistisia mahdollisuuksia mestaruuteen. Pronssiottelussa on tarjolla lauantaina tietysti pientä lohtua.

Ranska on aiemmin pelannut MM-finaalissa 1998 ja 2006. Vuoden 1998 finaalissa Ranska voitti Pariisissa Brasilian 3-0. Vuoden 2006 finaalissa Berliinissä Ranska hävisi 1-1 -numeroiden jälkeen Italialle rankkarikisassa.

Aiemmista Ranskan finaaleista muistetaan Zinedine Zidane. 1998 hän teki kaksi maalia ja 2006 hän päätti uransa kuuluisalla pääpuskullaan punaiseen korttiin.

EM-finaalissa Ranska on pelannut aiemmin kolmesti. Se voitti kultaa 1984 ja 2000. Kaksi vuotta sitten EM-kotikisojensa finaalissa Ranska hävisi Portugalille.

Toisessa MM-välieräottelussa kohtaavat keskiviikkona Moskovassa Kroatia ja Englanti.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: