Maanantai 20.5.2019

Henri Kontiselle paha pettymys Wimbledonissa

Luotu: 
11.7.2018 11:48
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
    Henri Kontinen juhli 2016 Wimbledonissa sekanelinpelin mestaruutta
|

Wimbledonin tennisturnaus tarjosi 2016 ja 2017 suomalaisittain jopa epätodellista menestystä. Henri Kontinen voitti 2016 sekanelinpelin mestaruuden ja oli viime vuonna häviämässä finaalia. Nelinpelissä Kontinen ylsi viime vuonna välieriin.

Tänä vuonna Kontinen ja hänen parinsa John Peers kokivat Wimbledonin nelinpelissä ison pettymyksen. Parivaljakko putosi jatkosta jo ensimmäisellä kierroksella. Se oli paha pettymys sen jälkeen, kun kesäkuun lopulla Kontinen ja Peers olivat voittaneet Queen’s Club -turnauksen, joka on Wimbledonin perinteikäs lämmittelykisa.

Sekanelinpelissäkään Kontinen ei pitkälle pötkinyt. Hän putosi parinsa Heather Watsonin kanssa jatkosta kolmannella kierroksella. Kontinen ja Watson olivat päässeet automaattisesti toiselle kierrokselle.

Kontisen urakka Wimbledonissa käsitti tänä vuonna vain kolme ottelua. Kahden edellisvuoden menestyksiä ajatellessa pudotus on melkoinen.

Kokonaistilannetta harmitellessa tulisi silti muistaa, että jo pääsy Wimbledonin tennisturnaukseen on kovan luokan saavutus. Nelinpelissä tai sekanelinpelissä kilpailu ei ole yhtä kovaa kuin kaksinpelissä, mutta tenniksen harrastajamääriä ja lajin maailmanlaajuista suosiota ajatellessa saavutuksen voisi rinnastaa vaikka pääsyyn Englannin Valioliigan huippujoukkueeseen.

Kaksinpelissä suomalaisia ei ole nähty Wimbledonissa tositoimissa sen jälkeen, kun Jarkko Nieminen lopetti uransa. ATP-rankingissa tuhannen parhaan joukossa on kolme suomalaista.

Harri Heliövaara löytyy sijalta 360, Emil Ruusuvuori 449 ja Patrik Niklas-Salminen 658. 19-vuotiaalla Ruusuvuorella ja 21-vuotiaalla Niklas-Salmisella parhaat pelivuodet ovat vielä edessä.

Naisten WTA-rankingissa Mia Eklund löytyy sijalta 542 ja Piia Suomalainen 1040.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: