Maanantai 27.5.2019

Kolmessa ottelussa maaleja nolla – suomalainen jalkapallo näytti synkkyytensä

Luotu: 
12.7.2018 22:51
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Jalkapallon Eurooppa-liiga päättyy kolmelta suomalaisjoukkueelta melko todennäköisesti heti avauskierrokselle. Suomen edustajat FC Lahti, KuPS ja FC Ilves hävisivät kotiottelunsa torstaina. Maalinteossa yksikään suomalaisjoukkue ei onnistunut.

Kovinta kyytiä sai FC Lahti, joka sai selkäänsä islantilaiselta Hafnarfjordurilta lukemin 0-3. Islantilaisjoukkue johti 19 minuutin jälkeen jo 2-0. Kolmas takaiskumaali oli tylylle illalle tyly sinetti.

-Täysi katastrofi, kommentoi FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas seuransa verkkosivujen mukaan.

Korkeakunnaksen sanoihin voi yhtyä. Avoin kysymys on, vastaako ottelun tulos oikeasti Suomen ja Islannin pääsarjojen eroja.

KuPS kärsi puolestaan kotonaan 0-1-tappion tanskalaiselle FC Kööpenhaminalle. Tulos ei sinänsä yllätä. Onhan FC Kööpenhamina pohjoismainen huippujoukkue, joka on useasti nähty Mestareiden liigassakin.

Ilveksen kohtalona oli joutua kotiottelussaan evakkoon Helsinkiin. Tampereelta ei löytynyt eurokelpoista areenaa, koska Ratinan stadion on tällä viikolla yleisurheilun nuorten MM-kisojen käytössä.

Tampere on Suomen toiseksi suurin talousalue. Suomen asemasta jalkapalloilun kehitysmaana kertoo fakta, että kaupungin paras jalkapallojoukkue ei voi pelata europeliään Tampereella.

Helsingissäkin Ilves taisteli bulgarialaista Slavia Sofiaa vastaan ihan hyvin. Slavia voitti lopulta 1-0.

Toiset osaottelut pelataan viikon kuluttua torstaina. Kotipelien jälkeen olisi merkittävä yllätys, jos yksikään suomalaisjoukkueista jatkaisi seuraavalle kierrokselle.

HJK nähtäneen Mestareiden liigan karsinnassa sentään toisella kierroksella. HJK voitti tiistaina Färsaarilla Vikingurin 2-1. Tiistaina Helsingissä HJK:lle riittäisi jatkopaikkaan 0-1 -tappiokin.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: