Sunnuntai 26.5.2019

Suomi hallitsi Italia-ottelua – silti tappio

Luotu: 
16.7.2018 22:49
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Suomi aloitti jalkapallon alle 19-vuotiaiden poikien EM-turnauksen laittamalla Italian Vaasassa koville. Suomalaiset sössivät kuitenkin useita maalipaikkoja ja Italia voitti ottelun 1-0.

Nicolo Zaniolo vei Italian johtoon 43. minuutilla. Hetkeä aiemmin Eetu Vertainen oli tuhlannut huippupaikan.

– Viisi maalintekopaikkaa ensimmäisellä jaksolla ja toisella muutama. Sen pitäisi kyllä riittää, mutta meidän pitää pelata näitä pelejä enemmän, Suomen päävalmentaja Juha Malinen kommentoi YLE:n verkkosivujen mukaan.

Suomen esitys odotti kuitenkin monien odotukset. Italia on Euroopan huippumaita, mutta oli Suomen kanssa yllättävissäkin vaikeuksissa. Valitettavasti suomalaispelaajien viimeistelyn laatu ei riittänyt.

Urallaan yllättävänkin aliarvostettuna ollut Malinen on tehnyt nuorten maajoukkueissa hyvää työtä. Voimakas prässipeli tuottaa tulosta. Malisen opeilla pelaajamateriaalin resursseja on saatu hyödynnettyä paremmin.

Toisessa lohkon ottelussa Portugali voitti maanantaina Norjan 3-1. Suomi kohtaa Norjan torstaina ja on silloin pakkovoiton edessä, jos mielii taistella vielä jatkopaikasta.

Lohkon kaksi parasta etenee välieriin. Kolmostila toisi vielä paikan karsintaotteluun pääsystä ensi vuoden nuorten MM-kisoihin.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: