Torstai 23.5.2019

Lohduton päivä suomalaisessa jalkapallossa

Luotu: 
20.7.2018 00:34
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Torstai 19. heinäkuuta 2018 oli päivä, jonka voi laittaa muistoihin suomalaisen jalkapalloilun mustana päivänä. Kaikki kolme suomalaisjoukkuetta putosivat jatkosta Eurooppa-liigan karsinnassa. Lisäksi Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue sössi Norja-ottelun 2-1 -johtonsa EM-turnauksessa yliajalla 2-3 -tappioon.

Tampereen FC Ilves taisteli Bulgariassa Slavia Sofiaa vastaan kykyjensä tasolla, mutta vastustaja oli parempi 2-1 ja meni jatkoon yhteismaalein 3-1.

Kuopion Palloseura vieraili Kööpenhaminassa. Rasmus Karjalainen maalasi KuPSin 75. minuutilla johtoon ja otteluparissa tasoihin. Denis Vavron maali rangaistuspotkusta viisi minuuttia myöhemmin ratkaisi otteluparin kuitenkin Kööpenhaminan eduksi 2-1.

Islannissa FC Lahti pelasi Hafnarförduria vastaan maalittoman tasapelin. Hafnarfjördur oli voittanut Lahdessa 3-0, joten FC Lahti olisi tarvinnut Islannissa neljä maalia. Haaste oli toivoton, vaikka ottelupariin FC Lahti oli lähtenyt hienoisena suosikkina.

Ei liehu suomalainen siniristilippu salossa. Ei todellakaan.

Vuodesta toiseen toisteltu mantra ”eteenpäin on menty” ei näy tuloksissa. Muualla Euroopassa eteenpäin on menty enemmän. Euroopan mittakaavassa rutiköyhässä Bulgariassakin pelataan huomattavasti parempaa seurajoukkuefutista kuin Suomessa.

Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss antoi Aamulehden haastattelussa analyysin, joka aika hyvin kuvaa suomalaisen pääsarjafutiksen tasoa Euroopan mittakaavassa.

– Se vaatii monta vuotta. Täytyy saada tuotua enemmän omia junioreita, pidettyä laajempaa ryhmää ja hankittua parempia ulkomaalaisia, että kilpailu ja vaatimustaso säilyvät jokapäiväisessä tekemisessä, Wiss vastasi kysyttäessä, millä aikajänteellä Ilvekseltä olisi realistista odottaa tällaisissa peleissä jatkopaikkaa.

Linkki Aamulehden juttuun: https://www.aamulehti.fi/urheilu/naihin-juhliin-on-viela-matkaa-201085566

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit