Perjantai 24.5.2019

Kimi Räikkösen tilanne yhä arvoitus – Ferrarin pomokin vaihtui

Luotu: 
21.7.2018 21:38
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Kimi Räikkönen sijoittui Saksan F1-kisan aika-ajoissa lauantaina kolmanneksi. Suurempi mediahuomio Räikkösen sijoitusten sijasta keskittyy Räikkösen tulevan kauden työpaikan arvuutteluihin.

Räikkösen on huhuttu vaihtavan Charles Leclercin kanssa paikkaa. Leclerc ottaisi Räikkösen paikan Ferrarilla ja Räikkönen ajaisi ensi kaudella Sauberilla. Sauberin tallipomo Frederic Vasseur ilmoitti, että voisi kyllä ajattaa maailmanmestaria tallissaan.

Räikköstä on viety huhuissa myös McLarenille. Fernando Alonso ei edelleenkään ole tehnyt päätöstään ensi kaudesta, joten McLarenilta Räikköselle voisi avautua paikka.

Sekin on tietysti mahdollista, että Räikkönen jatkaisi Ferrarilla. Edelleenkään Ferrari ei ole tehnyt päätöstään ensi kauden toisesta ajajastaan.

Ferrarilla tapahtui lauantaina johtajavaihdos. Sergio Marchionne erosi sekä Fiat Chryslerin että Ferrarin hallituksen puheenjohtajan tehtävistä heikentyneen terveydentilansa takia.

Ferrarin uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Agnellin suvun perillinen John Elkann ja toimitusjohtajaksi Louis Camilleri. He viime kädessä päättävät Räikkösen kohtalosta.

Sunnuntaina Räikkönen on Hockenheimissa mukana taistelussa kärkitiloista. Sebastian Vettel starttaa paalulta ja Valtteri Bottas toisesta ruudusta. Räikkösen tehtävänä on varmistaa Vettelille voittoa ja pyrkiä hidastamaan Bottasta vaikka Räikkösen itsensä kannalta huonon taktiikan avulla.

Lewis Hamiltonin auto hajosi aika-ajoissa hydrauliikkavikaan ja hän jäi sijalle 14. Ferrarille ja Vettelille tarjotaan loistavaa tilaisuutta karata Mercedekseltä ja Hamiltonilta entistä kauemmaksi.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: