Lauantai 25.5.2019

Tuomaristo suosi Lewis Hamiltonia – suomalaisten kaksoisvoittoa ei tullut

Luotu: 
22.7.2018 20:42
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Saksan Hockenheimissa nähtiin sunnuntaina dramaattinen formulakisa, jossa Valtteri Bottas ajoi toiseksi ja Kimi Räikkönen kolmanneksi. Sebastian Vettel kolaroi kärkipaikalta seinään ja Lewis Hamilton nousi 14. lähtöruudusta voittoon.

Hamiltonille olisi loogisesti ajateltuna kuulunut viiden sekunnin aikasakko, joka olisi nostanut suomalaisajajat kaksoisvoittoon. Hamilton ylitti rataviivan sääntöjen vastaisesti.

Räikkönen sai Bakussa 2016 aikarangaistuksen rataviivojen ylittämisestä. Hockenheimin tuomaristo piti tilannetta kuitenkin erilaisena, koska Hamilton ylitti rataviivan turva-auton perässä. Hamilton selvisi varoituksella.

Hamiltonilla oli tuuria matkassa, vaikka nousu kieltämättä hieno olikin. Lauantaina hänen autonsa hydrauliikka hajosi aika-ajoissa, mutta sunnuntaina Mercedes kesti. Ja sopivasti turva-autosta ja sateestakin oli apua.

Bottas ei onnistunut ohittamaan Hamiltonia. Räikkösellä ei lopussa ollut lopussa vauhtia Mercedes-kuskien haastamiseen.

Vettel olisi todennäköisesti voittanut kisan, jos ei olisi mokannut sateen alettua ja rysäytettyään seinään. Vetteliä oli auttanut tallimääräyskin. Ferrari käski Räikköstä päästämään hänet edelleen.

Räikkösen vauhti ei riittänyt kolmatta tilaa parempaan. Epäonneakin oli matkassa, mutta toki Räikkösen auton kilpailukyvyn olisi pitänyt riittää voittoon. Räikkösen voitoton kausi on kestänyt viisi ja puoli vuotta, mikä on pitkä aika.

Hamilton nousi MM-sarjan kärkeen. Eroa toiseksi tipahtaneeseen Vetteliin on peräti 17 pistettä. Vettelille kotikisan emämunaus saattoi olla kohtalokas.

Räikkönen on kolmantena 57 pisteen päässä Hamiltonista. Bottas on neljäntenä eron Hamiltoniin ollessa 66 pistettä. Tallimääräykset saanevat jatkoa.

Ennen kesätaukoa ajetaan vielä ensi viikonloppuna Unkarissa. Räikkösen Ferrari-jatkon kohtaloa jännitetään myös.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: