Lauantai 25.5.2019

Suomi hävisi kaikki ottelunsa jalkapallon EM-kisoissa

Luotu: 
22.7.2018 20:49
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Minihuuhkajien urakka jalkapallon alle 19-vuotiaiden EM-turnauksessa Vaasassa ja Seinäjoella päättyi synkästi. Portugali voitti suomalaiset alkulohkon päätösottelussa 3-0.

Italialle Suomi oli hävinnyt 0-1 ja Norjalle 2-3. Portugalia vastaan Suomella ei ollut jakoa.

Norjaa vastaan Suomi oli johtanut varsinaisen peliajan täyttyessä 2-1, mutta hävisi ottelun lopulta 2-3. Oli peliesitys 89 minuuttia miten hyvä tahansa, on syytä muistaa, että jalkapallo-ottelu kestää 90 minuuttia. Toisinaan ottelut ratkaistaan viime hetkillä ja Suomen kantti ei Norja-pelissä yksinkertaisesti kestänyt.

Italia- ja Norja-otteluista voi todeta senkin, että aika lähellä ei riitä. Suomi taisteli tasoonsa nähden niissä peleissä ihan hyvin, mutta joukkueen taso ei riittänyt voittoon. Portugalia vastaan päävalmentaja Juha Malinen ei saanut nuorista suomalaispelaajista enää parasta irti.

Suomi saavuttanut EM-turnauksessa yhtään pistettä. Tulokset osoittavat, että Euroopan huipputasolle on yhä pitkä matka, vaikka juniorivalmennuksessa ”kaikki pelaa-puuhastelusta” on päästy eroon.

Kun Suomessa 2003 pelattiin alle 17-vuotiaiden MM-kisoja, hävisi Suomi viimeisessä ottelussaan Kolumbialle 1-9. Sitä ennen väärällä taktiikalla Suomi oli taipunut Meksikolle 0-2.

Niistä Jyrki Heliskosken synkistä päivistä suomalainen valmennusosaaminen on kehittynyt. Juha Malisen valmennusosaaminen kestää kansainvälisellä tasolla, mutta valitettavasti hänellä ei ollut EM-kisoissa käytössään riittävän hyvää joukkuetta.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit