Torstai 23.5.2019

Susijengin syksyn ohjelma selvillä – uusi koti edesmenneen Bluesin areenalta

Luotu: 
6.8.2018 22:13
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi elättelee yhä toiveita Kiinassa 2019 pelattavista MM-kisoista edettyään jatkokarsintaan. Susijengi on jatkokarsinnassa tosin kovassa haasteessa, kun ainakin neljä ottelua kuudesta pitäisi voittaa ja vastaan ovat tulossa Bosnia-Hertsegovina, Ranska ja Venäjä.

Syyskuussa Susijengi kohtaa Bosnian kotona 13.9. ja Ranskan vieraissa Montpellierissä 16.9. Ennen MM-karsintapelejään Susijengi pelaa kolme valmistavaa maaottelua. Perjantaina 31.8. vastaan tulee kotona Latvia ja keskiviikkona 5.9. Liettua. Latvian Suomi kohtaa vielä perjantaina 7.9. Riiassa.

- Saamme kohdata valmistavissa maaotteluissa yhden perinteisen ja yhden nousevan eurooppalaisen koripallomaan. Latvia- ja Liettua-ottelut antavat meille hyvän mahdollisuuden hakea kansainvälistä pelitempoa ja kollektiivista itseluottamusta ennen MM-jatkokarsintojen käynnistymistä, kommentoi Suomen joukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann Koripalloliiton tiedotteessa.

Susijengi pelaa jatkossa kotiottelunsa Espoon Metro Areenalla, joka on tuttu edesmenneen jääkiekkoseuran Bluesin kotihallina. Susijengi pelaa uuden sopimuksensa myötä kotiottelunsa Metro Areenalla vuoden 2021 alkuun saakka.

- Susijengin kasvu koko kansan ilmiöksi 2010-luvun aikana on ollut fantastisen hieno saavutus. Sitä selkeämmin olemme nähneet, että Susijengi on kasvanut Suomessa tarjolla olevista palloiluolosuhteista ulos. Jäähalleissa joudumme rakentamaan mittavan kokonaisuuden jään päälle ja sen ehdoilla, toteaa Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara.

- Espoon kaupunki ja Espoo Metro Areena tarjosivat parhaat kansainvälistä FIBA:n kilpailuformaattia tukevat olosuhteet niin Koripalloliiton kuin Susijenginkin näkökulmasta, ja olemme siitä kovin kiitollisia, Tammivaara jatkaa.

Susijengin muuton myötä myös Suomen Koripalloliiton toimisto siirtyy Espoo Metro Areenalle.

- Tavoitteemme oli olla entistä lähempänä urheilua. Nyt saimme toimiston Tapiolan urheilukeskittymään, missä koripalloa pelataan päivittäin. Uudet toimitilat mahdollistavat modernin toimiston, jossa on huomioitu työntekijöiden erilaiset tarpeet ja samalla kustannustehokkaasti, Tammivaara kommentoi.

Jaa artikkeli: