Sunnuntai 26.5.2019

Fernando Alonsolta kova ratkaisu – jättää Formula ykköset

Luotu: 
14.8.2018 21:26
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Fernando Alonso vahvisti tiistaina, ettei hän jatka Formula ykkösissä ensi kaudella. Alonso ei ilmoittanut, missä ajaa ensi kaudella, mutta todennäköinen vaihtoehto on IndyCar-sarjassa kilpaileva Andretti Racing-talli.

Alonso tiesi, ettei voisi ensi vuonnakaan voittaa McLaren-autolla maailmanmestaruutta. Radalla hän ei ole peitellyt turhautumistaan. Useasti Alonsolta on kuultu kisojen aikana turhautuneita viestejä, joissa hän on haukkunut kilpailukalustonsa lyttyyn.

Alonso oli 2003-06 Renaultilla Formula ykkösen uusi supertähti, joka voitti 2005-06 kaksi maailmanmestaruutta. Sen jälkeen hän ei ole mestaruuksia voittanut.

McLarenilta 2007 Alonso irtisanoutui yhden kauden jälkeen. Hän ei sietänyt, että tallikaveri Lewis Hamilton sai tasa-arvoista kohtelua ja oli usein nopeampikin.

Alonso palasi Renaultille, mutta auto ei ollut 2008-09 enää kilpailukykyinen.

Ferrarilla Alonso ajoi 2010-14. Hän voitti useita kisoja, mutta mestaruus jäi haaveeksi. Vastuun sai kantaa Ferrarikin, jolla oli ongelmia autonsa kehityksessä.

Ferrari ei halunnut jatkaa yhteistyötä Alonson kanssa. Uusi työpaikka löytyi Hondan yhteistyökumppaniksi siirtyneeltä McLarenilta.

Alonso tienasi McLarenilla hyvät rahat, mutta menestymiseen ei ollut mitään mahdollisuuksia. Kalusto oli Hondan alitehoisuuden ja epäluotettavuuden takia kaukana kärjen tasosta.

Eikä muutosta tullut tänäkään vuonna, kun McLaren vaihtoi moottorinsa Renaultin tuotoksiin. Alonso sai lopulta tarpeekseen.

Tänä vuonna Alonso kävi kesäkuussa voittamassa Le Mansin 24 tunnin ajon. Ensi vuonna hän tavoittelee Indianapolisin 500 mailin ajon voittoa.

Alonso on varmasti yhä yksi Formula ykkösten parhaista kuljettajista. Hän teki vain vääriä valintoja. Miehen turhautumisen McLarenilla ymmärtää hyvin.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: