Torstai 21.2.2019

Suomalaisjoukkueiden europelit katkolla – HJK tarvitsisi ihmeen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.8.2018 20:11
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

HJK kohtaa jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnassa torstaina Helsingissä slovenialaisen Olimpija Ljubljanan. Ensimmäisen ottelun HJK hävisi Ljubljanassa 0-3, minkä myötä HJK:n haaste on toisessa ottelussa miltei mahdoton.

HJK:n huolimaton puolustuspeli kostautui Ljubljanassa, kuten oli käynyt viikkoa aiemmin Mestareiden liigan karsinnassa Helsingissä BATE Borisovia vastaan. Olimpijaa vastaan HJK loi kyllä paikkoja, mutta oli armottoman tehoton.

Toisessa osaottelussa torstaina HJK tarvitsisi vähintään 4-0 -selvitäkseen voittajaksi ilman jatkoaikaa. Olimpija menisi jatkoon 1-4 -tappiollakin. Olimpijan vierasmaali tietäisi, että HJK:n pitäisi tehdä vähintään viisi maalia.

Kaiken lisäksi HJK joutuu lähtemään otteluun ilman Hannu Patrosta ja Mostagh Yaghoubia. Molemmat ovat pelikiellossa.

Suurella todennäköisyydellä suomalaisjoukkueiden europelit päättyvät torstaina. Jos HJK Olimpijan voittaisi, olisi kyse yhdestä suomalaisen futishistorian suurimmista sankaritarinoista.

Veikkausliigan taso ei tämänkään kauden europelien perusteella päätä huimaa. BATE-tappion jälkeen HJK:n kokenut brasilialaispelaaja Rafinha valittelikin, ettei Veikkausliigan taso palvele valmistautumista pelata BATE:n tasoisia joukkueita vastaan.

Suomalaisen yleisurheilun tasosta on riittänyt keskustelua, kun Berliinin EM-kisoissa ei tullut suomalaisille yhtään mitalia. Vastaavaa keskustelua jalkapallosta on käyty jo vuositolkulla.

HJK on ottanut askeleita eteenpäin seuraorganisaationa. Viime viikolla tuli kuitenkin selväksi, että Sloveniassa pelataan tasokkaampaa jalkapalloa kuin rikkaammassa Suomessa, jossa väestöäkin on tuplasti enemmän.

Yleisömäärien kasvu voisi auttaa suomalaista futista. BATE-ottelu oli loppuunmyyty ja torstaina toivoisi, että HJK:ta tultaisiin kannustamaan epätoivoisesta tilanteesta huolimatta.

Jaa artikkeli: