Torstai 21.2.2019

Formula ykkösten tallipaikkakuviot ratkeavat

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.8.2018 21:46
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Formula ykköset palaavat ensi viikolla kesätauolta. Sitä ennen kuultaneen useampi sopimusuutinen.

Fernando Alonso ilmoitti tiistaina, ettei hän aio jatkaa ensi kaudella Formula ykkösissä. McLaren on korvaamassa Alonson Carlos Sainzilla.

Sainzin paikan Renaultilla ottaa ensi kaudella Daniel Ricciardo. Red Bullilla Ricciardon paikan tulee ottamaan puolestaan Toro Rosso-tallin kuljettaja Pierre Gasly.

McLarenin toista autoa ajaa ensi kaudella joko nykyinen tallin kuljettaja Stoffel Vandoorne tai Formula 2-sarjan lupaus Lando Norris. Valintaansa talli ei vielä ole tehnyt.

Ferrari vahvistanee Kimi Räikkösen jatkosopimuksen viimeistään syyskuun alussa. Mercedes vahvisti jo aiemmin, että Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas jatkavat tallissa ensi kaudellakin.

Formula ykkösissä voimasuhteiden muutokset riippuvat ensi kaudella pitkälti siitä, saavatko Renault ja Honda kurottua Mercedeksen ja Ferrarin tehoetumatkaa. Jos näin kävisi, saattaisi ensi kaudella mestaruudesta olla taistelemassa viisi tallia: Mercedes, Ferrari, Red Bull, Renault ja McLaren.

Todennäköisempää lienee, että voimasuhteet muuttuvat merkittävämmin vasta 2021, kun tekniset säännöt muuttuvat merkittävästi.

F1-tallipaikat kaudella 2019:

Mercedes: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
Ferrari: Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen
Red Bull: Max Verstappen, Pierre Gasly
Renault: Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg
McLaren: Carlos Sainz

Haasin, Force Indian, Toro Rosson, Sauberin ja Williamsin kuljettajapaikat ratkeavat myöhemmin.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: