Torstai 21.2.2019

Elämää ilman Ronaldoa ja Zidanea – uusi Real Madrid romahti jatkoajalla

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.8.2018 10:50
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Real Madrid aloitti aikakautensa uuden valmentajan komennossa ilman Cristiano Ronaldoa tappiolla. Atletico Madrid voitti Tallinnassa pelatun Euroopan Supercupin finaalin jatkoajan jälkeen 4-2.

Real Madridin uusi päävalmentaja Julen Lopetegui sai viime kesäkuussa potkut Espanjan jalkapallomaajoukkueen peräsimestä vain kaksi päivää ennen Espanjan avausottelua Portugalia vastaan. Syynä oli Lopeteguin sopimus Real Madridin kanssa.

Kyse oli egojen eikä jalkapallon etutaistelusta. Kovan hinnan maksoi itse Espanja, joka putosi MM-kisoissa jatkosta jo neljännesvälierävaiheessa hävittyään Venäjälle rankkarikisassa.

Lopetegui sai ainakin enemmän valmistautumisaikaa Real Madridissa. Seura oli pestannut hänet, koska Zinedine Zidane päätti erota sen jälkeen, kun Real oli voittanut Mestareiden liigan finaalin.

Zidane erosi myös itseensä kohdistuneen arvostelun takia. Real Madrid oli hänen kaudellaan voittanut Mestareiden liigan kolmesti putkeen, mutta Espanjan La Ligassa oli tullut mestaruus vain 2017 ja Espanjan Cupissa eli Copa del Reyssa Real ei onnistunut voittamaan Zidanen komennossa pyttyä.

Espanjan sarjoissa Realin peli tökki viime kaudella pahasti. Zidanella oli pelisilmää vetäytyä voittajana.

Lopetegui peri Zidanelta uudistuneen Real Madridin. Cristiano Ronaldo lähti Zidanen tavoin Mestareiden liigan finaalin jälkeen pelaten nyt Juventuksessa.

Atletico Madrid oli Tallinnassa parempi varsinkin jatkoajalla. Saul hyödynsi Realin puolustuksen hölmöilyn tehden 98. minuutilla voittomaalin. Koke teki kuutisen minuuttia myöhemmin vielä Atleticon neljännen maalin.

Real Madridin pelistä huokui, että pakka oli ajoittain sekaisin. Varsinkin puolustuspelissä oli ongelmia.

Mutta Lopeteguin taivalhan on vasta alussa, eikä Madridia rakenneta päivässä. Realin oli joka tapauksessa siirtyä Ronaldon jälkeiseen aikaan. Ennemmin tai myöhemmin.

Atletico Madrid ei ole La Ligan suurin mestarisuosikki, mutta Diego Simeonen komennossa seura on yllättänyt ennenkin. FC Barcelonalla ja Real Madridilla on omat ongelmansa, joista Atletico voi hyötyä alkavalla kaudella paljonkin.

Jaa artikkeli: