Maanantai 20.5.2019

Red Bull joutuu turvautumaan nuoriin kuljettajiin – Daniel Ricciardo teki ”oharit”

Luotu: 
21.8.2018 19:43
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Formula ykkösten Red Bull-talli vahvisti maanantaina, että tallin toista autoa ajaa ensi kaudella Pierre Gasly. Toisena kuljettajana jatkaa Max Verstappen.

Gasly, 22, debytoi Formula ykkösissä viime syksynä Red Bullin kakkostallissa Toro Rossolla. Tällä kaudella hän on sijoittunut Bahrainin kisassa neljänneksi, Monacossa seitsemänneksi ja Unkarissa kuudenneksi. Otteet ovat olleet lupaavia.

Red Bullilla oli selkeä suunnitelma Gaslylle Toro Rossolla, mutta Red Bullille hänet jouduttiin nostamaan vuotta suunniteltua aiemmin. Syynä oli Daniel Ricciardon yllätyssiirtyminen Renaultille.

Ricciardon sopimus Red Bullin kanssa päättyy tämän kauden jälkeen. Red Bull sorvasi hänelle jatkosopimusta.

- En ymmärrä Danielin päätöstä. Tilanne oli kaiken kaikkiaan kummallinen, Red Bullin moottoriurheilujohtaja Helmut Marko sanoi itävaltalaiselle Servus TV:lle.

Marko antaa ymmärtää, että Renault maksaisi Ricciardolle todella suuria summia.

- Ennen Unkarin-kisaa pääsimme yhteisymmärrykseen. Kisan jälkeisenä torstaina hän kuitenkin soitti minulle ja kertoi lähtevänsä Renaultille. Joko hänellä ei ole uskoa Honda-projektiimme tai sitten Renault tarjosi hänelle todella rahakasta sopimusta, Marko sanoi.

Gasly pääsee ensi kaudella näyttämään taitonsa huipputallin autolla. Nuori mies on tietysti innoissaan.

- Kun Marko soitti, olin alushoususillani. Hän kertoi tallin tehneen päätöksen siitä, että minusta tulee Max Verstappenin tallikaveri. Puhelun jälkeen ravasin ympäri taloa, ja kaverini hyppäsivät saman tien uima-altaaseen. Kaikki olivat tosi iloisia siitä, että olin saavuttanut jotakin, Gasly kertoi BBC:lle.

Verstappen, joka syyskuussa täyttää 21 vuotta, voi saada Gaslysta todella kovan haastajan. Gasly on ollut pienempien formulaluokkien kärkikuljettajia. Vuonna 2016 hän voitti GP2-sarjan mestaruuden.

Toinen juttu on tietysti, riittävätkö Honda-moottorin tehot ensi vuonnakaan kärkitaistoon. Red Bull on joka tapauksessa päättänyt uskoa Hondaan, vaikka japanilaisvalmistaja epäonnistui 2015-17 McLarenin kanssa.

Red Bullilla on kaksi nuorta kuljettajaa, mutta Verstappen aloittaa 2019 jo neljännen F1-kautensa. Kokemusta hänellä pitäisi olla riittävästi.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: