Torstai 27.6.2019

Turun kiekkobisnes sakkaa – yt-neuvotteluihin joutunut TPS tehnyt miljoonatappioita

Luotu: 
29.8.2018 21:50
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

Jääkiekon Liigassa useampi seura tahkoo taloudellisia voittoja, kuten esimerkiksi HIFK tai Kärpät. 1990-luvun ja 2000-luvun alun mahtiseura TPS on kuitenkin taloudellisesti sivuraiteella.

TPS teki edellisellä tilikaudellaan tappiota 1,2 miljoonan euron edessä. Kuluva vuosikymmen on taloudellisesti ollut TPS:lle synkkää aikaa.

TPS on ilmoittanut yt-neuvotteluista. Työpaikkansa menettää enintään viisi henkilöä.

TPS:n toimitusjohtajan Santtu Jokisen mukaan yrityksen on saatava kustannusrakenteensa kestävälle tasolle.

– Yrityksen toiminta on viime vuodet ollut edelleen pahasti tappiollista, vaikka organisaatio on ponnistellut kovasti kasvattaakseen liikevaihtoa ja vähentääkseen tappioita, Jokinen kommentoi HC TPS:n tiedotteessa.

Osakeanneilla ei enää mennä eteenpäin

– Toiminnan jatkuminen on mahdollistettu vuosittaisilla osakeanneilla kerätyllä pääomalla. Se itsessään ei riitä tulevaisuuden kestävän liiketoiminnan rakentamiseen. Siksi meidän pitää hakea ratkaisuja myös tehostamalla omaa sisäistä toimintaamme, jatkaa Jokinen.

TPS tiedottaa, ettei neuvotteluilla ei ole vaikutusta joukkueeseen. Ei myöskään ottelutapahtumiin tehtäviin investointeihin.

TPS voitti Kai Suikkasen komennossa 2010 yllättäen Suomen mestaruuden, mutta kynti sen jälkeen vuosikymmenen alussa urheilullisesti syvällä. Seura oli ulapalla niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin.

Usean surkean kauden jälkeen TPS:ään tehtiin investointeja. Rahalla saatiin koottua kunnollisia joukkueita, mutta yleisöä on yhä ollut Turun areenalla aivan liian vähän, eivätkä muut tulot ole riittäneet toiminnan pitämiseksi plussalla.

Ehkä Turussa on ollut jonkinlaista menestyskrapulaakin. Hannu Jortikan ja Vladimir Jursinovin suuruuden vuodet toivat TPS:lle 1989-2001 peräti kahdeksan Suomen mestaruutta. TPS-tuotteen ajateltiin menestyvän itsestään, eikä panostuksia tehty riittävästi fanipohjan pitämiseksi hallissa.

TPS:n areenakin sijaitsee valitettavan kaukana Turun keskustasta. Turun keskustaan suunniteltu uusi areena voisi olla TPS-tuotteelle merkittävä piristysruiske.

Jaa artikkeli: