Tiistai 21.5.2019

Amurin tiikeri ärjyi käheästi – Jokerit voitti myös tappelussa

Luotu: 
5.9.2018 22:43
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Venäjän ja Kiinan rajaseudulta tuleva KHL-joukkue Amur Habarovsk ei saanut tiikerilogostaan huolimatta riittävää ärjyntää aikaiseksi Helsingissä. Jokerit voitti 3-1. Lisäksi Marko Anttila antoi Amurin Pavel Dedunoville kuonoon nyrkkitappelussa.

Jokereiden tehomies Pekka Jormakka oli mukana joukkueensa jokaisessa maalissa. Tehot olivat 1+2.

- Tänään tuli aika hyviä onnistumisia. Kun tulee onnistumisia, niin uskaltaa kokeilla semmoisia, kun se itseluottamus kasvaa. Se yleensä ruokkii ja siitä saattaa tulla se toinenkin onnistuminen, Jormakka sanoi.

Anttila olisi voinut tehdä kaksi maalia, mutta päätti vielä syöttää. Komea syöttö oli komeaa maalia parempi ratkaisu.

- Siinä oli avopaikka, mutta tuntui siltä, että veskari pääsi aika hyvin siihen. Mietin, että jos se syöttö onnistuu, niin sitten se on varma maali, Anttila sanoi.

Jokerit on mättänyt kahdessa ensimmäisessä ottelussaan yhdeksän maalia. Onnistujia on ollut laajalla rintamalla toistaiseksi.

- Se vähän menee hyvissä joukkueissa niin, että kun tehdään paljon töitä, saattaa se (onnistujat) vaihtua. Peter (Regin) ja Manninen (Sakari) tekivät edellisessä pelissä kolme ja nyt meidän kenttä teki kolme, Jormakka totesi.

Jormakka piti ottelua vaikeana.

- Hyvä peli meiltä. Ei ollut helppo ilta tänään. Amur antoi kyllä kovan vastuksen tänään. Tärkeät pisteet saatiin.

Dedunov sikaili. Jokereiden yli kaksimetrinen hyökkääjä Anttila päätti käydä ojentamassa venäläistä antamalla isällisesti kuonoon. Dedunovilla ei ollut Anttilan käsittelyssä jakoa.

- Mun mielestäni se oli törkeä taklaus ja oli ihan oikein, että Anttila kävi muistuttamassa poikaa. Antoi pienen opetuksen. Mun mielestäni hieno reagointi siihen, totesi Jormakka tapahtumasta.

- Me suojellaan omia joukkuekavereitamme. Se oli hieno näytös siitä. Saa maksaa, jos tommoisia temppuja tekee, Jormakka jatkoi.

Anttila itse ilmoitti, ettei halunnut opettaa venäläiselle mitään. Hän päätti vain puuttua tilanteeseen, koska Jokereiden Alex Grant olisi voinut loukkaantua pahastikin.

- En mä tiedä opettaa ja opettaa, mutta mun mielestäni se oli vähän kohtuuton siihen tilanteeseen. Se varmasti näki, ettei meidän pakilla ole hyvä asento ja noissa voi sattua mitä vaan, Anttila sanoi.

Joukkueensa peliesitykseen Anttila oli tyytyväinen.

- Pelinä ihan kohtuu hyvä kokonaisuudessaan. Ei mikään helppo, eivätkä nämä tule olemaan jatkossakaan.

Jokerit on voittanut kauden molemmat ottelunsa.

- Yritetään saada koko ajan paremmaksi peliä. Eihän se missään nimessä ole vielä valmista, mutta ei tarvitsekaan olla vielä, vaan että saataisiin askelia eteenpäin. Tää oli iso juttu meille, että pystyttiin aloittamaan kotona hyvin, Anttila sanoi.

Anttilan mielestä valmentaja Lauri Marjamäki on jatkanut aika samanlaisilla opeilla kuin edeltäjänsä Jukka Jalonen.

- Ehkä vähän nopeammin pystysuuntaan yritetään pelata. Yritetään repiä niiden viisikkoa siinä samalla. Se on suurin ja melkeinpä ainut ero. Ei siellä muuten sen ihmeempää ole. Aika samalla sapluunalla mun mielestä.

Anttila painottaa, ettei liialliseen hyvän olon tunteeseen ole kuitenkaan varaa.

- Ihan hyvin on toiminut. Pitää vaan muistaa, että voitto tulee siitä, että taistellaan. Kiekon kanssa pitää pelata paremmin. Luulen, että se löytyy, kun aletaan oppia linjoja vielä paremmin. Saadaan ne turhat kiekosta luopumiset ja semmoiset pois.

Perjantaina Jokerit kohtaa Admiral Vladivostokin.

- Kaksi voittoa on nyt. Olisi hienoa saada kolmaskin voitto tähän viikkoon. Sitä me lähdetään hakemaan, Anttila päätti.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: