Maanantai 17.6.2019

HIFK:n NHL-vahvistus hämmästeli puolalaisjoukkuetta

Luotu: 
9.9.2018 09:34
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
|

NHL:ssä yli 600 ottelua pelannut puolustaja Kyle Quincey debytoi lauantaina jääkiekon CHL:ssä, kun HIFK kaatoi puolalaisen GKS Tychyn nihkeän esityksen päätteeksi 2-1.

Quincey, 33, toi HIFK:n puolustukseen rauhaa kokemuksellaan ja kiekkovarmuutta. Kanadalaisen ensimmäinen syöttö napsahti pelikaverien napaan nopeasti ja tarkasti.

- Oli hienoa saada ensimmäinen peli alle. Edellisestä ottelustani on aika paljon aikaa. Totuttelua se tietysti vaati, mutta minusta tuntui kyllä hyvältä. Kiekon kanssa tuntui hyvältä ja meillä oli muutamia hyviä paikkoja. Hyvä, että saatiin voitto, Quincey sanoi Sport Contentille.

Puolalainen Tychy oli yli 600 NHL-ottelua pudotuspelit mukaan lukien pelanneelle kanadalaiselle hyvin erikoinen vastustaja.

- Pelityyli oli kyllä todella erilainen. Eihän he karvanneet ollenkaan! En kuitenkaan usko, että peli on tällaista SM-liigassa. Oli kuitenkin kiva pelata ensimmäistä kertaa Euroopassa, Quincey mietti.

Quinceyn pelityyli on hyvin rauhallinen. Hän ei hötkyily kiekon kanssa ja ensimmäinen syöttö lähtee napakasti. Quinceysta on aivan varmasti vielä paljon iloa HIFK:lle tällä kaudella.

- Joo, yritän saada vain kiekon nopeasti hyökkääjille ja annan heidän tehdä työnsä. Se on meidän puolustajien hommaa. Kiekko hyökkääjille, jotka sitten tekevät maaleja, Quincey mietti.

HIFK oli lauantaina todella vaisu, mutta Quincey uskoo pelin parantuvan.

- Luulen, että niin minä kuin joukkuekin parantaa tästä. Meillä on tosi hyvä harjoitusviikko takana. Uskon, että olemme valmiita, kun kiekko putoaa jäähän perjantaina SM-liigassa, Quincey sanoi.

Quinceylla on HIFK:n kanssa yksivuotinen sopimus. Aikooko kanadalainen pysyä Suomessa ja Euroopassa kauemminkin vai haaveileeko hän vielä paluusta NHL:ään?

- Ajattelen vain huomista. Minä vasta saavuin tänne ja nyt en kanna huolta seuraavasta kaudesta. Yritän vain pelata täällä mahdollisimman hyvän kauden. Se on ainoa asia, mistä kannan tällä hetkellä huolta, Quincey linjasi.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit