Torstai 27.6.2019

Huuhkajilla hieno tappioton putki: ”Vielä emme ole saavuttaneet mitään”

Luotu: 
12.9.2018 10:12
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Suomi voitti jalkapallon Kansojen Liigassa tiistaina Viron 1-0 ja jatkaa lohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä. Irvailu Huuhkajia kohtaan on tauonnut ainakin toistaiseksi.

Suomi ei ole viimeisestä kuudesta ottelustaan MM-karsinnassa tai EM-karsintaan liittyvässä Kansojen Liigassa hävinnyt yhtäkään. Neljä peliä Suomi on voittanut ja kahdesti on pelattu tasan.

Viime syksynä MM-karsinnassa Suomi voitti Islannin sekä Kosovon ja pelasi tasan Turkin sekä MM-kisojen hopeajoukkueen Kroatian kanssa. Kansojen Liigassa Suomi on voittanut Unkarin ja Viron.

Pelkkään hehkuttamiseen ei tietenkään ole aihetta. Viroa vastaan Suomi oli ajoittain vaikeuksissa.

- Täytyy nostaa hattua pelaajille, jotka jaksoivat taistella hyvin väsynein jaloinkin. Tietysti pelissä on asioita, joissa on vielä parantamisen varaa. Laitapuolustamisessa oli vähän vaikeuksia välillä, välillä pelasimme vähän liian hätäisesti. Kokonaisuuteen olen kuitenkin tyytyväinen, vaikka olisimme voineet ehkä ratkaista pelin jo aiemmassa vaiheessa, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva analysoi ottelua Palloliiton mukaan.

Kansojen Liigassa Suomi pelaa vielä neljä ottelua. Lokakuussa Viro kohdataan Tallinnassa ja Kreikka Tampereella. Marraskuussa Kreikka kohdataan Ateenassa ja Unkari Budapestissa. Lohkovoittoon ja sen tuomaan lopputurnauspaikkaan, jossa pelataan EM-kisapaikasta, tarvittaneen neljästä ottelusta kolme voittoa.

- Lähdimme hakemaan hyvää alkua Nations Leaguelle ja sen myös saimme. Totta kai pitää muistaa, että vielä emme ole saavuttaneet mitään. Meillä on edessä vielä kovia vieraspelejä, mutta tämä on hyvä alku, Kanerva muistutti.

Pitkän uran Palloliiton palveluksessa tehnyt Kanerva vaikuttaisi oikealta kaverilta Suomen maajoukkueen valmentajaksi. Kyse on tulosurheilusta ja edellisellä pestillään päävalmentajana syksyllä 2015 Kanerva luotsasi Huuhkajat EM-karsinnoissa neljään perättäiseen tappiottomaan otteluun. Historia toisti itseään viime syksyn MM-karsinnoissa.

Stuart Baxter, Mixu Paatelainen ja Hans ”Hasse” Backe epäonnistuivat Huuhkajissa väärien taktisten ratkaisujen takia, vaikka ihan kaikesta heitä ei voi syyttää. Kanerva näyttäisi tiedostavan pelaajiensa vahvuudet paremmin ja etenevän realistisemmalta pohjalta yksinkertaisemmalla sapluunalla.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: