Maanantai 17.6.2019

Suomen vastustajat selvillä MM-lentiksessä – pelit jatkuvat perjantaina

Luotu: 
19.9.2018 10:29
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Suomi saavutti lentopallon MM-kisoissa minimitavoitteensa edettyään alkulohkostaan jatkoon. Kuuban ja Puerto Ricon Suomi onnistui voittamaan ja Aasian mestarilta Iraniltakin Suomi riisti pisteen Iranin voitettua tiukan taiston 3-2.

Iran-ottelussa marginaalit olivat pienet.

- Tänään tietysti harmittaa se, että kuinka lähelle tultiin ja kuitenkin hävittiin. Tämä peli olisi ollut otettavissa. Piste tästä kuitenkin saatiin ja hyvin haastettiin MM-kisoissa yksi maailman kovimmista joukkueista, Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo totesi Iran-ottelusta Lentopalloliiton tiedotteessa.

Bulgarialle ja Puolalle Suomi hävisi alkusarjassa. Näissä peleissä Suomi ei ollut lähelläkään voittoa, mutta Iran-ottelu oli näyte, että parhaalla tasollaan Suomi voi kiusata lentopallon maailman kärkeä tiukastikin.

Seuraavaksi Suomi matkaa Bulgarian Varnasta jatkosarjapeleihin Italian Milanoon. Siellä vastus on kovaa luokkaa. Haasteena ovat Italia, Hollanti ja Venäjä.

Italiaa vastaan Suomi pelaa perjantaina kello 22.15 alkaen. Lauantain Hollanti-ottelu ja sunnuntain Venäjä-ottelu alkavat kello 18.

Jatkosarjassa on mukana 16 joukkuetta, jotka on jaettu neljään lohkoon. Alkusarjan pisteet ovat voimassa jatkosarjalohkossa.

Italialla on pisteitä 15, Hollannilla 11, Venäjällä 10 ja Suomella 6. On käytännössä selviö, että Suomen pitäisi voittaa kaikki kolme otteluaan päästäkseen jatkoon.

Lohkovoittajat sekä kaksi parasta lohkokakkosta pääsevät kolmannelle kierrokselle, jossa pelataan kaksi kolmen joukkueen lohkoa. Kisat huipentuvat syyskuun viimeisenä viikonloppuna välieriin ja mitalipeleihin.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: