Lauantai 25.5.2019

Leijonien MM-mitalisti vaihtoi NHL:n KHL:ään: ” Nyt on hienoa, kun tulee luottoa”

Luotu: 
20.9.2018 10:14
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Leijonissa MM-hopeaa voittanut Iiro Pakarinen jätti NHL-kaukalot viime kauden jälkeen. Edmontonin öljykaupunki vaihtui aikoinaan Neuvostoliiton ihanteita edustaneeseen metallitehdaskaupunkiin Magnitogorskiin.

Keskiviikkona Pakarinen teki KHL:ssä kauden kolmannen maalinsa seuransa Metallurg Magnitogorskin 3-5 -tappiossa Jokereille. Tappio harmitti, mutta muuten Pakarinen on viihtynyt uudessa seurassaan.

- Tosi kivaa ollut kyllä. Saa taas isoja minuutteja ja peliaikaa. Jääkiekko on taas ollut hauskaa. Totta kai se on vähän erilaista kuin Pohjois-Amerikassa, mutta koko ajan mennään parempaan suuntaan. Sain maalihanat auki pari päivää sitten, eikä sitäkään tarvitse enää miettiä.

Edelliset neljä kautta Pakarinen pelasi Pohjois-Amerikassa. NHL:ssä Edmonton Oilersissa hän sai paikan kokoonpanosta, mutta minuutit jäivät vähiin ja välillä bussimatkustelukin tuli AHL:ssä tutuksi.

KHL:stä Pakarinen lähtikin hakemaan peliaikaa.

- Viime vuodet olen ollut aika jämäroolissa. Nyt on hienoa, kun tulee luottoa. Isoja minuutteja saan ja sitten tulee vielä onnistumisia. Totta kai se antaa semmoista buustia lisää.

Iso kaukalo vaati yllättävänkin paljon totuttelua.

- Kyllä se yllättävän kauan kesti. Ajattelin, ettei se niin erilaista ole, mutta kyllä se vaan oli. Harjoituspelit eivät tuntuneet niin erilaisilta, mutta sitten, kun alkoivat sarjapelit, niin neljä viisi peliä olivat aika erilaisia. Kiekossa pitäisi pysyä vähän kauemmin ja se oli vähän yllätys, Pakarinen sanoi.

Pakarinen painottaa, että KHL:ssä pelataan tasokasta jääkiekkoa.

- Tietysti tosi kova sarja. Kovia pelejä on jokainen, eikä ”ohi-iltoja” voi täälläkään tulla.

Oilers ei tarjonnut Pakariselle jatkosopimusta, eikä paikka nelosketjussa olisi enää innostanut.

- Se oli yksi syy, eikä Edmontonista tullut edes sopimustarjousta. Sitten se oli aika helppoa, että lähdetään hakemaan vähän isompaa roolia. Magnitogorsk oli paikka, joka oli tosi kiinnostunut ja sinne päädyttiin. Oli tosi helppo valinta kyllä, Pakarinen sanoi.

Tehdaskaupunki Magnitogorsk rakennettiin Neuvostoliiton aikana. Kaupunkia on kuvattu kolkoksikin, mutta Pakarinen viihtyy hyvin.

- Edmonton ehkä vähän isompi kaupunki ja ehkä vähän siistimpi kaupunki. Magnitogorskissa ei hirveästi ole tekemistä, mutta on sielläkin kolme neljä hyvää ravintolaa. Kaikki ulkomaalaiset asumme samassa talossa ja vietämme siellä keskenämme paljon aikaa.

- Paljoa ei kerkeä tekemäänkin. Se on aika semmoista ”hockey-lifea” koko ajan. Mutta kyllä olen siellä hyvin viihtynyt. Ei mitään ongelmaa, lisää Pakarinen.

Venäjänkieltäkin hän on ehtinyt oppia.

- Jotain pikkujuttuja on tarttunut. Kyllä mä kaikki ne aakkoset osaan jo. Pystyn jo lukemaan mitä vaan, mutta en vielä ymmärrä kuin muutamia sanoja.

Pakarinen pääsi pelaamaan pitkästä aikaa Suomessa. Hän oli siitä innoissaan.

- Tosi hienolta tuntui pelata kyllä. Mulla oli toista sataa kaveria täällä Suonenjoelta. Oli tosi siistiä pelata niiden edessä. Omat vanhemmat ja lapset ja vaimo oli katsomassa. Tosi hienoa oli pelata taas Helsingissä.

Pakarisella on Metallurgin kanssa vuoden sopimus. NHL kiinnostaa yhä, jos hyvä tarjous tulee.

- Onhan se NHL silleen aina tavoitteena. En kuitenkaan kovin vanha pelaaja vielä ole, 27-vuotias vasta. Pelataan tää kausi mahdollisimman hyvin, kun on vain yhden vuoden sopimus. Katsotaan sitten keväällä, mitä sitten tulee.

Pakarinen löi itsensä läpi KalPassa ja pelasi sen jälkeen kaksi kautta HIFK:ssa 2012-14. MM-kisoihin pääsi 2014 ja saavutti hopeaa.

NHL:ssä Pakarinen pelasi neljän kauden aikana 135 ottelua. Tehopisteet olivat 10+13=23.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: