Maanantai 17.6.2019

Teemu Pukki elää upeaa syksyä – suomalaiselle futikselle toivoa

Luotu: 
23.9.2018 10:10
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Suomalaisesta jalkapallosta on kansainvälisen tason osalta tullut syyskuussa positiivisia uutisia. Miesten A-maajoukkue Huuhkajat on voittanut Kansojen Liigassa Unkarin sekä Viron. Molemmissa otteluissa voittomaaleista vastasi Teemu Pukki, joka jyrää myös seurajoukkueessaan Norwichissa.

Lauantaina Pukki maalasi jälleen. Hän osui keskityspallosta, kun Norwich kaatoi Queens Park Rangersin vieraissa 1-0.

Pukki on tehnyt Norwichille tänä syksynä jo viisi maalia yhdeksässä ottelussa. Hän osunut viidessä perättäisessä ottelussa, kun maaottelut lasketaan mukaan.

Pukki, 28, ehdittiin jo tuomita menetetyksi suurlupaukseksi. Vuosikymmenen vaihteessa hän ei teini-ikäisenä onnistunut tekemään läpimurtoaan Sevillassa. Hän haki vauhtia HJK:sta, ja pääsi europelien onnistumistensa myötä syksyllä 2011 Bundesliigaan Schalken joukkueeseen, jossa ei kuitenkaan kyennyt vakiinnuttamaan paikkaansa.

Kaudella 2013-14 Pukki pelasi Skotlannissa Celticissa. Sieltä hän siirtyi Tanskan pääsarjaan Bröndbyn joukkueeseen. Bröndbyssä Pukki sai itseluottamuksensa takaisin tehtyään 130 ottelussa 55 maalia.

Norwich pelaa Englannin toiseksi ylimmällä sarjatasolla The Championshipissa eli Mestaruussarjassa. Sitä voi pitää Euroopan kovatasoisimpana kakkossarjana, jonka taso lienee Euroopan kymmenen kovimman jalkapallosarjan joukossa.

Pukki on ikänsä puolesta parhaimmillaan. Hänen potentiaalinsa on aina tiedostettu, ja itseluottamuksen ollessa nyt kohdillaan, puhuvat tuloksetkin puolestaan.

Pukki on Suomen A-maajoukkueelle Huuhkajille hyvinkin merkittävä pelaaja. Hänen nykyvirettään tarkastellessa näyttää tilanne Huuhkajien kannalta lupaavalta.

Suomen pelit Kansojen Liigassa jatkuvat lokakuussa. Tallinnassa Suomi pelaa 12. lokakuuta Viroa ja Tampereella 15. lokakuuta Kreikkaa vastaan.

Suomalaiseen jalkapalloon liittyvään peruspessimismiin ei välttämättä tarvitsekaan tarrautua.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: