Maanantai 17.6.2019

HIFK voitti – Kokkola Stadin derbyjen paluun pääesteenä

Luotu: 
23.9.2018 21:32
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

HIFK voitti jalkapallon Ykkösessä sunnuntaina vierasottelussa tammisaarelaisen Ekenäs IF:n 3-0. EIF:lle tappio oli paha takaisku, ja todennäköisesti tulos merkitsi, ettei EIF nouse ensi kaudeksi Veikkausliigaan ainakaan suoraan.

HIFK nousi voitollaan pisteen päähän sarjakärki Kokkolan Pallo-Veikoista. Pelaamatta kaudesta on neljä kierrosta ja suorasta noususta käydään jännittävä taistelu.

Kokkolan yrityselämä on pumpannut KPV:hen viime vuosina rahaa. Viime vuosi oli seuralle Ykkösessä merkittävä epäonnistuminen, mutta nyt unelma noususta on lähellä.

HIFK:n putoaminen Veikkausliigasta viime kauden jälkeen oli sarjalle taloudellisesti paha takaisku. Stadin derbyjen eli HIFK:n ja HJK:n kohtaamisten poistuminen ohjelmasta vähensi Veikkausliigaan kohdistuvaa median kiinnostusta. HJK:n yleisömäärätkin ovat tällä kaudella laskeneet.

HIFK oli kiinnostava joukkue Helsingin ulkopuolellakin. Vaikka ääneen asiaa ei sanotakaan, toivottaisiin HIFK:n paluuta sarjaan monella taholla.

Pohjanmaalla toivotaan enemmän kuitenkin KPV:n nousua. Kokkolan tulo Seinäjoen ja Vaasan haastajaksi pääsarjatasolle kasvattaisi yleisömääriä Pohjanmaan peleissä.

PS Kemin putoaminen Veikkausliigasta on käytännössä varmaa, mutta neljällä viimeisellä kierroksella jännitetään vielä, kuka joutuu karsimaan. Sunnuntaina IFK Mariehamn ja TPS pelasivat Maarianhaminassa 2-2 -tasapelin, joten TPS on yhä karsijan paikalla.

SJK on TPS:ää kaksi pistettä edellä. IFK Mariehamn seuraa SJK:ta pisteen päässä.

On mahdollista, että liigakarsinnassa nähtäisiin Pohjanmaan derby, SJK-KPV. Veikkausliigan toiseksi rahakkaimmalle joukkueelle SJK:lle se olisi nöyryytys.

Jaa artikkeli: