Maanantai 17.6.2019

Messin ja Ronaldon valtakausi ohi – Luka Modric on paras

Luotu: 
25.9.2018 09:35
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Kansainvälinen Jalkapalloliitto FIFA on valinnut kroatialaisen keskikenttäpelaajan Luka Modricin vuoden 2018 parhaaksi miesjalkapalloilijaksi. Modricin viime kauden meriitit Real Madridissa ja Kroatian maajoukkueessa puhuvat puolestaan.

Modric oli voittamassa Real Madridissa toukokuussa Mestareiden liigaa. Kesällä hän häikäisi myös Kroatian maajoukkueessa. Kroatia voitti MM-kisoissa hopeaa.

Kroatia oli MM-kisojen musta hevonen, mutta finaalipaikkaan harva uskoi. Alkulohkossaan Kroatia jätti taakseen kuitenkin Argentiinan, Nigerian sekä Islannin ja kaatoi pudotuspeleissä Tanskan, Venäjän sekä Englannin. Loppuottelussa Ranska voitti Kroatian 4-2.

Modric valittiin MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi ja hänet valittiin aiemmin tänä vuonna myös Euroopan Jalkapalloliiton UEFA:n vuoden pelaajaksi. Valintoja ei juurikaan kritisoitu.

Ensi kertaa sitten vuoden 2007 FIFA valitsi vuoden pelaajakseen jonkun muun kuin Lionel Messin tai Cristiano Ronaldon. 2007 parhaaksi valittiin Kaka.

Ehdolla vuoden parhaaksi oli tänäkin vuonna Ronaldo. Messi ei edes päässyt lopullisten ehdokkaiden joukkoon.

Ronaldolla oli kannattajansa, eikä hänen kauttaan Real Madridissa voi Mestareiden liigan osalta vähätellä. Modricin panos MM-kisoissa päihitti kuitenkin Ronaldon panoksen Portugalin tipahdettua jatkosta neljännesvälierävaiheessa Uruguayta vastaan.

Vuoden pelaajan valitseminen herättää kritiikkiäkin ja aivan perustellusti. Jalkapallo on joukkuepeli ja yksittäisen pelipaikan edustaja ei ole vertailukelpoinen toisen pelipaikan edustajan kanssa.

Kliseinen sanonta kuuluu, että maalivahti on tärkeämpi kuin puoli joukkuetta, mutta maalivahteja harvemmin valitaan kauden parhaiksi pelaajiksi.

Jaa artikkeli: