Lauantai 25.5.2019

Rallin MM-sarjassa yhä kolme mestarikandidaattia

Luotu: 
7.10.2018 23:05
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Viisi edellistä rallin maailmanmestaruutta voittanut ranskalaiskuski Sebastien Ogier ajoi voittoon sunnuntaina päättyneessä Walesin MM-rallissa. Voitollaan Ogier säilytti mahdollisuutensa maailmanmestaruuteen.

Thierry Neuville sijoittui viidenneksi. Hän jatkaa yhteispisteissä kärjessä seitsemän pisteen erolla toisena olevaan Ogieriin.

Kolmantena pisteissä oleva Ott Tänak johti kisaa lauantaina. Tekniikka kuitenkin petti Toyotasta ja pettymys oli Tänakille katkera.

Tänak on jäänyt Neuvillesta 21 pistettä. Taistelu MM-tittelistä ei enää olekaan Tänakin omissa käsissä

Jari-Matti Latvala oli Walesissa toinen ja Esapekka Lappi kolmas. Toyota sai heidän avullaan arvokkaita merkkimestaruuspisteitä, mutta Tänakin keskeytys varjosti tiimin viikonloppua.

Kalle Rovanperä voitti WRC2-luokan kisan oltuaan kokonaiskisassa yhdeksäs. Rovanperä ajaa yhä kypsemmin ja lienee pian valmis WRC-luokkaan kilvoittelemaan maailmanmestaruudesta.

Suomalaiskuljettaja on viimeksi voittanut rallin maailmanmestaruuden 2002. Kenties Rovanperästä, Lapista tai Teemu Sunisesta tulisi seuraava suomalaismaailmanmestari. Latvalakin on jatkamassa vielä ensi kaudella.

Rallin MM-sarja jatkuu Kataloniassa 25.-28. lokakuuta. Kauden päätöskisa ajetaan 15.-18. marraskuuta Australiassa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: