Maanantai 20.5.2019

Pohjoisamerikkalaisfarmityylistä valkovenäläisporsastelua Helsingissä

Luotu: 
8.10.2018 22:33
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Jokerit palasi KHL:ssä lauantain surkean SKA Pietari-ottelun jälkeen voittojen tielle lyötyään maanantaina Minskin Dinamon 5-3. Ottelusta jäi tosin ikävä jälkimaku, kun Dinamo Minsk rupesi lopussa sikailemaan puhtaassa vahingoittamistarkoituksissa.

Jokerit ei pelannut ihan parhaalla tasollaan, mutta oli kaukalossa selkeästi parempi joukkue.

– Olimme suurimman osan ottelusta hyviä, mutta ajoittain meillä oli puolustuspelaamisen kanssa hankaluuksia. Tämä oli kuitenkin hyvä vastaus lauantaisesta SKA-tappiosta. Jos meillä on tuo energiamäärä ja teemme töitä näin, niin tulemme pärjäämään, Jokeri-hyökkääjä Brian O´Neill kertoi seuransa tiedotteessa.

Peli oli kolmannessa erässä ratkennut ja valkovenäläisryhmä aloitti sikailun. NHL:ssä pelanneet Kostitsinin veljekset Andrei ja Sergei hankkivat suihkukomennukset. Andrei tälläsi Steve Mosesta päähän silkasta vahingoittamisen halusta, eikä Moses kyennyt jatkamaan peliä.

Porsasteluun sortui myös Minskin kankea pakkijärkäle Oleg Jevenko. Hän oli tulossa jo vaihtoon, kun Dinamon kanadalaisvalmentaja Gordie Dwyer käski häntä pysymään jäällä. Jevenko lähti Dwyerin viestin jälkeen Jokeri-pelaajien kimppuun.

Avoin kysymys on, mitä Dwyer käskytyksellään oikein haki. Hänen joukkueensa ei kuitenkaan olisi voittanut.

Kostitsinin veljeksillä ja Jevenkolla on kokemusta Pohjois-Amerikasta. Valmentaja Dwyer ja Jevenko ovat pelanneet paljonkin farmisarjoissa ja istuneet siellä useasti jäähypenkillä.

Dwyer noudattaa menneiden aikojen ”farmipelikirjaansa” nyt KHL-valmentajana. Hänen joukkueessaan olisi potentiaalia pärjätä paremminkin, mutta valmentajan taidot eivät riitä, kuten Dinamo Minskin sarjataulukkosijoituskin kertoo. Läntisessä konferenssissa joukkue on toiseksi viimeisenä.

Kostitsinit puhuvat hyvää englantia, mutta englanninkielisiä haastatteluja he eivät ole MM-kisoissa tahtoneet antaa. Amerikanenglantia hyvin jutusteleva Jevenko on sentään suostunut kommentoimaan englanniksikin jopa Valko-Venäjän 0-9 -tappiota Kanadalle 2015 MM-kisoissa.

Katsomäärä Hartwall-areenalla oli maanantaina 7072. Se oli Jokerien historian pienin yleisömäärä KHL:ssä. Minskissä pelaavasta entisestä Jokerien pelaajasta Teemu Pulkkisesta ei ollut sateisena lokakuisena maanantaina yleisömagneetiksi.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: