Torstai 23.5.2019

Tappara ja Kärpät jatkoon – HIFK tippuu

Luotu: 
9.10.2018 23:57
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Ainakin kaksi joukkuetta etenee jääkiekon mestarien liigassa eli CHL:ssä jatkoon. Tappara ja Kärpät varmistivat jatkopaikkansa jo tiistaina alkusarjan toiseksi viimeisellä kierroksella.

SM-liigaa johtava Kärpät voitti tshekkiläisen Mountfield Hradec Kraloven 3-2. Pistekin olisi Kärpille riittänyt, mutta joukkue otti pelistä täydet pisteet.

- Aina, kun lähdetään kilpailemaan, niin yritetään päästä jatkoon. Nyt meille taitaa tulla Karjala-turnauksen liigatauollekin peli, joten nautitaan siitä, että saamme pelata meidän rakasta lajiamme, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner sanoi CHL:n tiedotteessa.

Tappara on SM-liigassa kolmanneksi viimeisenä, mutta CHL:ssä joukkueella menee paremmin. Tiistaina Tappara kaato Tukholmassa Djurgårdenin 5-3 ja meni jatkoon.

- Ottelu antoi paljon uskoa tulevaan. Sitoutuminen oli hienoa, joten tämän päälle on hyvä rakentaa, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi sanoi.

JYP ei onnistunut varmistamaan jatkopaikkaansa hävittyään Luganolle 0-2. Ensi viikolla JYP kohtaa Luganon Jyväskylässä ottelun voittajan edetessä jatkoon.

HIFK menetti käytännössä jatkomahdollisuutensa hävittyään Helsingissä Skellefteå AIK:lle 1-5. Kolmannessa erässä HIFK päästi neljä maalia.

- Harmittaa olla ulkona CHL:sta. Jos olemme rehellisiä, niin pelasimme hyvän pelin. Ensimmäisessä erässä oli hirveästi paikkoja, toinen erä oli tasaista ja kolmannessa yksi pomppu, yksi alivoimamaali, yksi ylivoimaali ja peli oli ohi. Silloinkin meillä oli paikkoja, ja olimme parempia viidellä viittä vastaan, harmitteli IFK-kapteeni Lennart Petrell.

TPS voitti Turussa Junost Minskin 3-1. Voitolla ei ollut kuitenkaan merkitystä, sillä TPS oli jo menettänyt jatkomahdollisuutensa.

Jaa artikkeli: