Perjantai 24.5.2019

Jokerit hävisi KHL:n ”synkimmässä kaupungissa”

Luotu: 
13.10.2018 21:26
  • Kuva: Pekka Rautiainen / Jokerit
    Kuva
|

Jokerit aloitti KHL:n vieraskiertueensa tappiolla hävittyään öljynjalostamokaupunki Nizhnekamskissa paikalliselle Neftehimikille jatkoajalla 1-2. Tasaisen pelin ratkaisivat viime kauden SM-liigajyrät. Kärpistä tuttu Mikael Ruohomaa syötti ja JYPiä viime kaudella edustanut Juuso Puustinen ratkaisi.

Jokereilla oli tilanteensa, mutta jäähyt sotkivat joukkueen peliä.

– Tässä sarjassa on vaikea voittaa jos ottaa näin paljon jäähyjä, Jokereiden ainoasta maalista vastannut Geoff Platt summasi seuransa tiedotteessa

Suomalaispelaajat ovat onnistuneet Neftehimikin joukkueessa tällä kaudella hyvin. Puustinen, Ruohomaa ja Joonas Nättinen ovat joukkueensa sisäisen pistepörssin kärjessä.

Nizhnekamsk itsessään ei ole kiekkoympäristönä kaikkein mukavin. Kaupunki on synkeä esimerkki neuvostoliittolaisen arkkitehtuurin kurjimmista luomuksista. Öljynjalostamon työntekijöiden asumuksiksi rakennetut kerrostalot kertovat karua kieltään siitä, kuinka Neuvostoliitto unohti ihmisen tarpeet viihtyisään asuinympäristöön.

Moni KHL-veteraani on kuvaillut Nizhnekamskia sarjan synkimmäksi kaupungiksi. Rahaa siellä näyttää kuitenkin piisaavan, koska kaupunkiin on vuodesta toiseen saatu houkuteltua kovan tason kiekkoilijoita.

Entisen NHL-tappelijan ja valmentajanakin väkivaltaisista provosoinneistaan kohujulkisuuteen joutuneen Andrei Nazarovin luotsaama Neftehimik on KHL:n itäisessä konferenssissa kahdeksantena. Jokerit on läntisessä konferenssissa kolmantena.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: