Tiistai 21.5.2019

NBA-kausi alkaa – Lauri Markkanen sivussa

Luotu: 
16.10.2018 22:56
  • Kuva: EPA / AOP
    Kuva
|

Koripallon NBA-kauden avausottelut pelataan Suomen aikaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Lauri Markkasen seura Chicago Bulls avaa kautensa 18. lokakuuta Philadelphia 76ersia vastaan, mutta Markkanen on sivussa loukkaantumisen takia.

Markkanen loukkaantui harjoituksissa syyskuussa. Häneltä jää väliin Bullsin kauden kymmenen ensimmäistä ottelua. Markkasen paluuta tositoimiin voidaan odottaa marraskuussa.

Markkasen debyyttikausi 2017-18 ylitti NBA:ssa kaikki odotukset. Hän vakiinnutti paikkansa Bullsissa ja tuli valituksi myös NBA:n tulokasviisikkoon.

Markkanen on ilmoittanut tavoitteensa oleva alkavalla kaudella pääsyn tähdistöotteluun. Bullsin tavoitteena on pudotuspelipaikka, joka viime kaudella jäi haaveeksi.

Bullsin runko koostuu yhä nuorista pelaajista. Kokemusta on nyt enemmän, mutta pudotuspelipaikka lienee Bullsilla silti kovan työn takana.

Kaksi edellistä mestaruutta voittanut Golden State Warrios lähtee kauteen suurimpana suosikkina. Warriorsin tähtisikermässä pelaavat muun muassa Kevin Durant, Stephen Curry, Klay Thompson ja Draymond Green, jotka saivat seurakseen vielä DeMarcus Cousinsin.

Warriorsin suurimmat haastajat läntisessä konferenssissa ovat James Hardenin ja Chris Paulin Houston Rockets, Russell Westbrookin Oklahoma City Thunder sekä kesän suurimmasta siirrosta vastannut Los Angeles Lakers, jonka tähtenä tuikkii nyt LeBron James

Itäisessä konferenssissa tasoa pidetään heikompana. Suurimmat suosikit ovat Boston Celtics, Toronto Raptors ja Philadelphia 76ers.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: