Sunnuntai 26.5.2019

Jesse Joensuusta tuli maalitykki – Jokereilta hurja nousu

Luotu: 
18.10.2018 20:37
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Jokerit päätti kolmen ottelun vieraskiertueensa voittoon torstaina Nizhni Novgorodissa. Paikallinen Torpedo taipui Brian O’Neillin tekemällä jatkoaikamaalilla 4-5.

Torpedo siirtyi kolmannessa erässä jo 4-2 -johtoon. Jesse Joensuu teki sen jälkeen kaksi maalia tasoittaen ottelun 11 sekuntia ennen loppua 4-4:ään.

- Uskomme ei loppunut. Pelasimme kaksi minuuttia ilman maalivahtia kolmannen lopussa ja saimme tasoitusmaalin. Yleensä se menee näin, että kun saat kaksi maalia, niin se näkyy myös jatkoajalla. Siinä olimme parempia ja hienoa, että saimme ensimmäisen jatkoaikavoiton tälle kaudelle, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki seuransa tiedotteessa.

Jokerit oli voittanut myös tiistaina Kazanissa. Silloin hallitseva mestari Ak Bars taipui 2-3 Jokereiden ratkaistua siinäkin pelissä aivan lopussa.

- Kova oli viikko, se täytyy sanoa. En tiedä, näkyikö tiistain peli pienenä henkisenä väsymyksenä tänään, mutta liikuimme kyllä hyvin. Se on tosi positiivinen merkki, että jaksamme luistella, Marjamäki sanoi.

Jokerit on ottanut pisteitä kaikista kahdeksasta vieraspelistään.

- Yleensä se kertoo joukkueen ammattimaisuudesta, kun vieraista hakee pisteitä. Fokus on oikeissa asioissa ja joukkue valmistautuu hyvin. Asioihin suhtaudutaan oikein, arvioi Marjamäki.

Joensuu on yllättävänkin kovassa maalivireessä. Hän on tehnyt tällä kaudella jo yhdeksän maalia, kun viime kaudella hänen maalisaldonsa oli seitsemän.

Jokerit on läntisessä konferenssissa kolmantena. SKA Pietari ja TsSKA Moskova ovat vain pisteen edellä.

Jokerit kohtaa ensi maanantaina Helsingissä Riian Dinamon. Loppuviikosta Jokerit matkaa Tallinnaan, missä vastassa ovat Spartak Moskova ja Severstal Tsherepovets.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: