Sunnuntai 26.5.2019

HIFK voitti kärkipelin – suora nousu lähellä

Luotu: 
20.10.2018 17:57
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

HIFK voitti jalkapallon Ykkösessä lauantaina Helsingissä KPV:n 2-1. Voitollaan HIFK siirtyi sarjan kärkeen ennen kauden päätöskierrosta.

Kalle Multanen puski KPV:n johtoon. Pekka Sihvola laukoi Tuomas Mustosen kautta 1-1:een ja Sihvola vastasi itse ottelun voittomaalista.

HIFK johtaa sarjaa kahden pisteen erolla KPV:hen. Jos KPV olisi voittanut lauantaina, olisi se noussut Veikkausliigaan suoraan.

Ykkösen voittaja nousee Veikkausliigaan suoraan ja kakkonen karsii sarjapaikasta Veikkausliigassa toiseksi viimeiseksi jäänyttä joukkuetta vastaan.

Ykkösen päätöskierros pelataan lauantaina 27. lokakuuta. HIFK kohtaa vieraissa AC Kajaanin ja KPV saa vieraakseen Kokkolaan FC KTP:n.

Jos HIFK voittaa Kajaanissa, nousee se Veikkausliigaan riippumatta Kokkolan pelin tuloksesta. Jos HIFK jää tasapeliin ja KPV ei voita KTP:tä yli yhdeksällä maalilla, nousee HIFK.

KPV nousee suoraan, jos se voittaa KTP:n ja HIFK häviää Kajaanissa. Kajaanilla ei ole HIFK:ta vastaan panosta, koska se on varmistanut sarjapaikkansa ja jää Ykkösen sarjataulukossa joka tapauksessa kahdeksanneksi.

HIFK:n nousu Veikkausliigaan palauttaisi HJK:ta vastaan pelattavat Stadin derbyt kalenteriin.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jouni Snellman

Hieno voitto, mutta paha maku jäi suuhun. Meidät käännytettiin pitkän jonotuksen jälkeen "loppuunmyydyn" stadionin ovelta. VeikkausTV oli laiha lohtu ja siitä näkyi, että yli puolet katsomoista oli täysin tyhjiä. Pelin alkaessa stadionin ulkopuolella oli vielä satoja faneja.

Näin voi käydä vain Suomessa. Varsinkin poikani, kolmannen polven IFK-lainen, oli todella pettynyt.