Keskiviikko 22.5.2019

Kymppi täyteen – Kärpillä hurja voittoputki

Luotu: 
20.10.2018 22:58
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Jääkiekon hallitseva Suomen mestari Oulun Kärpät pelaa hurjaa syksyä. Joukkue otti lauantaina jo kymmenennen perättäisen kolmen pisteen voittonsa kukistettuaan SaiPan 6-1.

Kova pelitahti ei Kärppiä haittaa. Joukkue pelasi neljä peliä kahdeksan päivän sisään ja voitti ne kaikki. Myös CHL:ssä Kärpät on jyrännyt mentyään jatkoon lohkovoittajana.

Ylivoimastaan huolimatta Kärpät johtaa sarjaa vain kuudella pisteellä. Myös sarjakakkonen TPS pelaa erinomaista syksyä. Lauantaina TPS voitti alisuorittaja JYPin 2-1.

Viime kauden hopeajoukkue Tapparakin piristyy. Se voitti Calgaryn 1988 olympiasankarin Erkki Lehtosen juhlaottelussa lauantaina Sportin 3-0 ja nousi taulukossa kuudenneksi. Ennen ottelua Lehtosen paita nostettiin kattoon.

Suosikkien joukkoon lukeutuva HIFK taipui lauantaina Raumalla, vaikka johti ottelua kolmeen otteeseen. Sarjataulukossa HIFK on kuitenkin viidentenä, mutta eroa Kärppiin on jo 11 pistettä.

KalPa on lupaavan alun jälkeen ajautunut tappiokierteeseen. Savon paikallispelissä lauantaina Mikkelissä Kalpa hävisi Jukureille peräti 1-5.

Ässillä menee vieläkin huonommin. Sarjajumbona mateleva pataryhmä taipui lauantaina Kouvolassa KooKoolle 1-4. Perjantaina HIFK oli voittanut Ässät samoin lukemin.

Syyttävä sormi osoittaa aina valmentajaa. JYPin Lauri Merikiven ja Ässien Mikael Kotkaniemen asemassa ei tällä hetkellä ole kivaa olla.

Jaa artikkeli: