Sunnuntai 26.5.2019

Rovaniemellä juhlitaan futishopeaa

Luotu: 
21.10.2018 18:16
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Rovaniemen ylpeys RoPS on varmistanut jalkapallon Veikkausliigan hopeansa voitettuaan sunnuntaina Vaasassa VPS:n 2-1. Moraes ja Lassi Lappalainen viimeistelivät RoPSin maalit.

KuPS voitti Kuopiossa TPS:n 2-1 ja Honka Turussa Interin 2-0, mutta ovat RoPSista yhä neljä pistettä perässä. Kaudesta on pelaamatta enää yksi kierros, joten RoPSia ne eivät voi enää tavoittaa.

RoPS ei ollut tällä kaudella mitalisuosikki. Toni Koskelan komennossa joukkue on pelannut kuitenkin vahvuuksilleen sopivaa taktisesti toimivaa jalkapalloa. Veikkausliigan tasoon nähden RoPSissa on ollut myös erinomaisia pelaajia.

RoPS sivuaa hopeallaan historiansa parasta tulosta. Vuonna 2015 RoPS sijoittui Juha Malisen komennossa myöskin hopealle ja jätti silloin taakseen itsensä HJK:n.

RoPS oli aiemmin mitalikannassa 1980-luvulla. Silloin se voitti pronssia 1988 ja 1989. Suomen Cupin mestaruuden RoPS on voittanut 1986 ja 2013.

RoPS etenee hopeansa myötä ensi kaudella Eurooppa-liigan karsintoihin. Sinne pääsee myös Suomen Cupin mestari FC Inter sekä pronssia voittanut joukkue.

KuPS ja Honka ovat ennen ensi lauantaina pelattavaa päätöskierrosta tasapisteissä. KuPS kohtaa päätöskierroksella Ahvenanmaalla IFK Mariehamnin ja Honka saa Tapiolaan vieraakseen VPS:n.

PS Kemin putoaminen Ykköseen on varmistunut. Karsintaan on ehdolla vielä kolme joukkuetta. SJK ja IFK Mariehamn ovat kaksi pistettä karsijan paikalla olevaa TPS:ää edellä.

Sunnuntaina SJK hävisi Helsingissä HJK:lle 0-1 jaIFK Mariehamn vieraissa PS Kemille 0-2. Päätöskierroksella SJK kohtaa Interin, IFK Mariehamn KuPSin ja TPS Turussa HJK:n.

Veikkausliigaan nousee ensi kaudella suoraan joko HIFK tai KPV. Toinen näistä joukkueista nähdään karsinnassa.

Jaa artikkeli: