Perjantai 24.5.2019

Europelejä: Tappara hävisi, Kärpät tasuriin, Jokerit voitti

Luotu: 
6.11.2018 23:57
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Tappara koki jääkiekon mestareiden liigassa CHL:ssä tiistaina tylyn tappion. Ensimmäisessä neljännesvälieräottelussa Tappara taipui Tshekissä Kometa Brnolle peräti 1-5.

Toinen ottelu pelataan ensi viikolla Tampereella ja Tappara on pakkovoiton edessä.

- Maalin hinta oli halpa useissa maaleissa. Itse loimme tontteja ja niistä ei saatu tehtyä. Viisi maalia viidellä viittä vastaan on huono asia. Yritämme jatkossa parhaamme, että se hinta olisi kovempi jatkossa, sanoi päävalmentaja Jukka Rautakorpi CHL:n tiedotteessa.

Kärppien osalta tilanne on parempi. Tiistaina Kärpät taisteli Zürichissä paikallisen Lionsin vieraana 4-4 -tasapelin. Oulussa ensi viikolla pelattavaan toiseen otteluun lähdetään jännittävistä asetelmista.

Jos Kärpät ja Tappara putoavat jatkosta, ei Suomella ole yhtään edustajaa CHL:ssä kahdeksan parhaan joukossa. JYP, TPS ja HIFK hyytyivät alkusarjaan.

Jokerit pelaa KHL:ssä kansainvälisiä pelejä päätoimisesti. Tiistaina se päätti kolmella tappiolla alkaneen vieraskiertueensa suvereeniin 4-0 -voittoon Severstal Tsherepovetsista.

- Peli oli koko ajan meidän hallussa. Ei vastustajalla ollut oikeastaan mitään jakoa. Unohdimme TsSKA-ottelun säätämisen ja halusimme lähteä tauolle hyvällä fiiliksellä. Olen tyytyväinen voittoon ja joukkueen peliesitykseen, Jokereiden kokenut puolustaja Sami Lepistö kommentoi seuransa tiedotteessa.

Jokerit oli kiertueellaan hävinnyt KHL:n kärkijoukkueille Avtomobilist Jekaterinburgille, Metallurg Magnitogorskille ja TsSKA Moskovalle.

- Kahdessa ensimmäisessä kiertueen vieraspelissä olimme pistetaistelussa mukana tiukasti ja niissä pelasimme ihan hyvin. TsSKA-ottelusta jäi huono maku. Pitää muistaa, että pelasimme sarjan kärkijengejä vastaan ja sieltä ei koskaan saa helposti mitään, Lepistö niputti.

Jokerit on maaottelutauolla läntisessä konferenssissa kolmantena.

- Tyytyväinen voi olla joukkueen alkukauteen. Tietenkin siellä on yksittäisiä pelejä, jotka ovat jääneet kaivelemaan. Pääsääntöisesti olemme pelanneet todella hyvää jääkiekkoa, Lepistö sanoi.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: