Maanantai 20.5.2019

Ässissä tuulee – valmentaja Kotkaniemi sai kenkää

Luotu: 
9.11.2018 17:34
  • Kuva: Jääkiekon Liiga
    Kuva
    Ässät antoi päävalmentajalleen Mikael Kotkaniemelle kenkää
|

Porin Ässät ilmoitti perjantain tiedotustilaisuudessa valmentaja-asioistaan sekä urheilutoimintansa linjauksista. Odotetusti ilmoitettiin, ettei päävalmentaja Mikael Kotkaniemi jatka tehtävissään.

Ässien kauden alku on ollut umpisurkea. Joukkue on sarjataulukossa viimeisenä.

Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo sai lähtöpassit jo aiemmin. Myös Kotkaniemen potkuja pidettiin vain ajan kysymyksenä.

Ässien uusi päävalmentaja on Pasi Kaukoranta. Hän ei ole uusi nimi Ässissä.

Kaukoranta on saavuttanut valmennusryhmän jäsenenä SM-hopeaa 2006 ja Suomen mestaruuden 2013. Päävalmentajana Kaukoranta on saavuttanut A-nuorten SM-pronssia 2014 ja B-nuorten Suomen mestaruuden 1998.

Liigajoukkueen valmennusryhmässä Pasi Kaukoranta on toiminut yhteensä 11 kauden ajan.

- Tunnen joukkueen hyvin. Olen valmentanut puolta joukkueen pelaajista aikaisemmin ja olemme yhdessä saavuttaneet asioita. Se antaa meille hyvät toimintaedellytykset, Pasi Kaukoranta kommentoi.

Ässien valmennusryhmän muodostavat loppukauden ajan Pasi Kaukoranta, Jere Härkälä sekä maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahl sekä fysiikkavalmentaja Seppo Vihelä.

- Teemme käynnissä olevan kaudelta osalta kaikkemme, jotta joukkue menestyisi. Pelaajien myyminen ei ole suunnitelmissa ja pyrimme mahdollisuuksien mukaan vielä vahvistamaan joukkuetta, Ässien vt. toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kommentoi.

Yllättäen Ässät ilmoitti tulevaisuudenkin valmentajistaan. Kausina 2019-20 ja 2020-21 Ässien päävalmentajana toimii Jari Pasanen. Aiemmin Pasanen on toiminut Saksan pääsarjassa päävalmentajana viiden kauden ajan. Tällä hetkellä Pasanen toimii Tanskan pääsarjajoukkue Frederikshavn White Hawks:in päävalmentajana.

- Jari Pasanen sopii tekemäämme suunnitelmaan. Hänen yksi keskeisimmistä vahvuuksista on pelaajien kehittäminen ja hän on täysin sitoutunut suunnitelmaamme, Mikael Lehtinen kommentoi.

Ässät on neuvotteluissa loppusuoralla kausien 2021-22 ja 2022-23 päävalmentajan kanssa. Nimitys tullaan virallisesti julkaisemaan keväällä 2021.

Joukkueen rakentamiseen sekä Ässien urheilutoiminnan johtamiseen erikoistuneeseen työryhmään kuuluvat Ässien tulevat päävalmentajat, asiantuntijajäsen Kari Takko, Ässät ry:n valmennuspäällikkö Jaakko Välimaa, valmentaja Jere Härkälä,
HC Ässät Pori Oy:n hallituksen jäsen Jaakko Virtanen, pelaajakoordinaattori Elmo Aittola sekä toimitusjohtaja Mikael Lehtinen.

Jaa artikkeli: