Keskiviikko 22.5.2019

Veini Vehviläiselle heti kaksi nollapeliä Leijonissa

Luotu: 
11.11.2018 21:39
  • Kuva: SM-liiga
    Kuva
|

Leijonat sijoittui Karjala-turnauksessa toiseksi voitettuaan sunnuntaina Ruotsin 3-0. Ottelussa nähtiin upeita onnistumisia uuden polven maajoukkuemiehiltä.

Ville Leskinen, Teemu Eronen ja Jani Hakanpää tekivät ensimmäisen maajoukkuemaalinsa. Veini Vehviläinen torjui nollapelin.

Lauantaina Vehviläinen oli nollannut myös Tshekin senkin ottelun päätyttyä 3-0. Hän on pelannut nyt kaksi A-maaottelua ja pitänyt maalinsa molemmissa peleissä puhtaana.

– No joo. Ihan mukava startti kyllä. Puolustimme hyvin ja pelasimme hyvää alivoimaa. Muutenkin turnaus meni nousujohteisesti. Hyvä, että siitä saatiin palkinnoksi toinen puhdas peli, Vehviläinen sanoi YLE:n haastattelussa.

Vehviläinen löi itsensä läpi viime kaudella Kärpissä, jossa voitti Suomen mestaruuden. Kärpissä Vehviläinen on esittänyt vahvoja otteita tällä kaudellakin.

– Aika saman verran tuli hommia kuin Kärpissä on ollut. Ehkä vastustajat ovat hieman terävämpiä joka asiassa liigaan verrattuna, Vehviläinen arvioi.

Vehviläinen, 21, voitti 2016 nuorten MM-kultaa, mutta menetti siinä turnauksessa ykkösveskarin paikkansa Kaapo Kähköselle. NHL-varauksen hän sai viime kesänä Columbus Blue Jacketsissa ja menee varmasti kokeilemaan Pohjois-Amerikkaan, jos vire jatkuu samana.

Leijonat hävisi avausottelussaan torstaina Venäjälle 0-3, mutta otti komeat voitot Tshekistä ja Ruotsista. Venäjä voitti turnauksen ja toiseksi sijoittunut Suomi päätyi Venäjän kanssa tasapisteisiin. Tshekki oli kolmas ja kaikki ottelunsa hävinnyt Ruotsi neljäs.

Karjala-turnaus oli hieno yleisömenestys. Torstain Venäjä-ottelussa katsojia oli yli 9000 ja ottelut Tshekkiä sekä Ruotsia vastaan olivat loppuunmyytyjä. Tunnelma veti lauantaina ja sunnuntaina kyllä vertoja Helsingin edellisviikon NHL-otteluille.

Ainoana miinuksena oli monille tuntemattoman suuruuden Elias Gouldin tyriminen Maamme-laulussa lauantaina Kimmo Timosen paidanjäädytysseremonian jälkeen. Hieman nuotin vierestäkin laulanut Gould teki itsensä surullisella tavalla tunnetummaksi.

Jatkossa Gouldit ja muut kansallislaulun sanoja taitamattomat nuoremman polven laulajat kannattaisi jättää A-maaotteluista pois ja antaa lauluvastuu yleisölle. Taustasävel riittää kansallislauluun aivan hyvin. Valtaosa katsojista kuitenkin muistaa sanat.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: